Stiri din tulcea

Tulcean în arest la domiciliu pentru 4 infracțiuni contra siguranței circulației rutiere

21 februarie 2024
Tulcean în arest la domiciliu pentru 4 infracțiuni contra siguranței circulației rutiere

Tulcean în arest la domiciliu pentru 4 infracțiuni contra siguranței circulației rutiere

Ca urmare a finalizării cercetărilor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unui tulcean (inculpatul G.A) pentru săvârșirea în concurs a trei infracţiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, precum și a unei infracțiuni de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, mai exact, a unui autovehicul ale cărui plăcuțe de înmatriculare au fost retrase, conform unui comunicat emis de inistituția citată.

Bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule dar este posesor al unui autoturism și a fost depistat de organele de poliție rutieră la volanul autoturismului său la data de 16.12.2023, în timp ce conducea pe str. Orizontului dar și la data de 27.01.2024 pe str. Viticulturii, din municiupiul Tulcea.

Mai mult, în aceeași zi, 27.01.2024, după întocmirea celui de al doilea dosar penal și a dispunerii măsurii administrative a retragerii plăcuțelor cu numărul de înmatriculare al autoturismului, inculpatul G.A a fost depistat la volanul mașinii sale, în timp ce conducea pe str. Iuliu Maniu din Tulcea.

Întrucât faptele inculpatului prezintă pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice și pentru ordinea publică, la data de 29.01.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au solicitat arestarea preventivă iar Judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Tulcea a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare la domiciliu pe o durată de 30 de zile.

În urma finalizării urmăririi penale, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest, cauza fiind trimisă spre competentă soluţionare la Judecătoria Tulcea.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea precizează că această etapă procesuală reprezintă, conform codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi sesizarea instanţei de judecată, situaţie care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

(sursă info și foto : pttulcea.mpublic.ro)