Stiri din tulcea

Tulcea, sub cod galben și portocaliu de ploi abundente și vânt puternic

12 octombrie 2021
Tulcea, sub cod galben și portocaliu de ploi abundente și vânt puternic

Tulcea, sub cod galben și portocaliu de ploi abundente și vânt puternic

Județul Tulcea este vizat de două avertizări meteo de ploi abundente și vânt puternic, anunță ISU Delta Tulcea! Prima avertizare, cu cod galben, este valabilă din această după-amiază de la ora 14.00. A doua avertizare, cu cod portocaliu, este valabilă din această seară de la ora 21.00.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN 🟨

Interval de valabilitate: 12 octombrie, ora 14:00 – 13 octombrie, ora 10:00. Fenomene vizate: cantități importante de apă, intensificări ale vântului

În intervalul menționat, în sud-estul țării vor fi ploi importante cantitativ, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp, iar pe alocuri, cu precădere în Dobrogea, 40 l/mp.
Tot în aceste zone și vântul se va intensifica treptat, cu rafale în general de 50…60 km/h, iar pe litoral de peste 65…70 km/h.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD PORTOCALIU 🟧

Interval de valabilitate: 12 octombrie, ora 21:00 – 13 octombrie, ora 10:00. Fenomene vizate: ploi abundente
Zone afectate: zona litoralului

În intervalul menționat, în zona litoralului va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 50…70 l/mp.

RECOMANDĂRI ISU Delta Tulcea:

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.