Stiri din tulcea

Tulcea participă la Săptămâna Europeană a Mobilităţii

18 septembrie 2023
Tulcea participă la Săptămâna Europeană a Mobilităţii

Tulcea participă la Săptămâna Europeană a Mobilităţii

Până pe data de 22 septembrie 2023, fie că mergem la școală sau la locul de muncă, experimentăm deplasarea pe jos, cu autobuzul sau cu bicicleta, a anunțat Primăria Municipiului Tulcea, vorbind de evenimentul ecologic Săptămâna Europeană a Mobilităţii.

Conform programului publicat de instituția tulceană, mâine, 19 septembrie (marți), la Satul Pescăresc va avea loc o dezbatere cu tinerii tulceni pe teme urbanistice și de mobilitate urbană intitulată „Mobilitate Verde pentru Tulcea – viziunea tinerilor” .

Joi, 21 septembrie, cu plecare din Piața Civică, se va desfășura Marșul Mobilității (cu biciclete, trotinete sau pe jos) iar vineri, 22 septembrie va fi Ziua fără mașini (strada Unirii).

Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului Tulcea, două dintre orașele din țara noastră înscrise ca susținatoare ale acestui eveniment ecologic sunt din județul nostru și anume : Municipiul Tulcea ( aflat la a 18-a înregistrare) și orașul Isaccea ( cu a 13-a inregistrare).

În total, peste 2400 de orașe din 41 de țări s-au înscris ca particpante la Saptamana Mobilitatii Europene, dintre care 20 sunt din România.

(surse info, foto : fb primariatulcea, fb APMTL)