Stiri din tulcea

Tulcea, într-un top al orașelor unde nu merită să trăiești!

7 iulie 2021
Tulcea, într-un top al orașelor unde nu merită să trăiești!

Tulcea, într-un top al orașelor unde nu merită să trăiești!

Costul vieţii din România, în acest an, este cu mult mai mare decât în urmă cu cinci ani, la fel şi salariul minim sau inflaţia, arată un studiu al agenţiei de marketing D&D Research publicat de playtech.ro.

Există un top al oraşelor în care merită să trăieşti, dar şi costurile sunt pe măsură. În oraşe precum Bucureşti, Cluj Napoca, Sibiu, sau Braşov, de exemplu, costurile au crescut semnificativ în ultimii doi ani.

Agenția a făcut și un top al oraşelor care ar trebui evitate cu orice preţ! Aici costul vieţii este cel mai dezavantajos cu perspective foarte mici în a găsi un loc de muncă bun, precizează sursa citată. În acest top sunt incluse orașe din sudul, vestul și estul țării, printre care Reșița, Satu-Mare, Vaslui, Călărași, Brăila, dar și și municipiul Tulcea!

„Costul vieţii reprezintă percepţia pe care o au oamenii despre cât de scumpă este viaţa în oraşul în care locuiesc. El înglobează de regulă cheltuielile de zi cu zi, precum coşul de alimente, utilităţile, plata pentru bunurile şi serviciile necesare traiului obişnuit. Pe de altă parte, percepţia despre costul vieţii este influenţată şi de beneficiile oferite de traiul într-un anumit oraş”, a explicat pentru jurnaliștii playtech.ro Vlad Tureanu, director în cadrul agenției D&D Research.

Așadar, potrivit studiului, în Tulcea costul vieţii este unul cât se poate de dezechilibrat, iar perspectivele în găsirea unui loc de muncă acceptabil sunt din cele mai sumbre!

(sursa foto: zigzagprinromania.com)