Tulcea, în top 10 județe cu cel mai mare procent de oameni vaccinați

18 noiembrie 2021 | Sanatate
Tulcea, în top 10 județe cu cel mai mare procent de oameni vaccinați

Tulcea, în top 10 județe cu cel mai mare procent de oameni vaccinați

România nu a reușit să vaccineze anti-COVID nici 45% din populația eligibilă, cu vârsta de peste 12 ani, în condițiile în care la nivel european rata de vaccinare este de circa 61% cu cel puţin o doză şi de 57-58% cu schemă completă, relatează Hotnews.

Pe lângă București, doar trei județe – Cluj, Constanța și Sibiu – au o rată de vaccinare de peste 50%, conform situației transmise HotNews.ro de către autorități.

Acoperire vaccinală în România:
  • 39% populație generală
  • 44,3 % populație eligibila ( 12+)
  • 46,6% populație adulta (18+)

România a depășit miercuri, la aproape 11 luni de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, pragul de 7 milioane de persoane vaccinate cu schema completă, însă procentul este la jumătate față de multe țări europene.

Dacă în luna octombrie ritmul de vaccinare anti-COVID a crescut considerabil, ca urmare a introducerii certificatului verde pentru a merge la magazin, de exemplu, în ultimele două săptămâni ritmul a scăzut din nou. Marți, de exemplu, doar 23.368 de oameni s-au vaccinat cu prima doză, iar miercuri – doar 23.112.
Coodonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiţă, spunea că speră ca până la finalul anului să fie atinsă o rată de vaccinare de măcar 50%.
Cel mai mare procent de vaccinare din populația eligibilă, cu vârsta de peste 12 ani, este în București – 64,43%, în timp ce rata de vaccinare raportat la populația generală este de 56,33%.
Situația transmisă HotNews.ro de către comitetul de coordonare a vaccinării:
acoperire vaccinala romania 2
acoperire vaccinala romania 3
acoperire vaccinala romania 5
După cum se poate observa, județul Tulcea se situează în top 10 județe cu cei mai mulți locuitori vaccinați! Din 169.501 de locuitori eligibili a se vaccina (care au vârsta de peste 12 ani), avem o acoperire vaccinală de 46,25%. Stăm mult mai bine la capitolul vaccinare decât județe precum Suceava, Bacău, Maramureș, Bihor, Dâmbovița sau Argeș.
Sursă info și foto: hotnews.ro

Alte Articole

Puncte de PRIM AJUTOR deschise în județul Tulcea pe perioada caniculei

Puncte de PRIM AJUTOR deschise în județul Tulcea pe perioada caniculei

11 iulie 2024

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a publicat listele cu punctele de PRIM AJUTOR din municipiul Tulcea și din celelalte localități tulcene, ce funcționează în perioadele de caniculă pentru persoanele…

CISTESTE MAI MULT
Cum putem reduce riscurile expunerii la soare

Cum putem reduce riscurile expunerii la soare

10 iulie 2024

  Pe lângă temperaturile mari pe care trebuie să le suportăm în aceste zile caniculare, este foarte important să nu uitam de radiațiile ultraviolete și deci de riscurile expunerii la…

CISTESTE MAI MULT