Tulcea Film Society : tinerii din Sulina sunt invitați la un atelier de specialitate

7 iunie 2024 | Cultura
 Tulcea Film Society : tinerii din Sulina sunt invitați la un atelier de specialitate

 Tulcea Film Society : tinerii din Sulina sunt invitați la un atelier de specialitate

Tinerii din Sulina, care au vârsta cuprinsă între 14 şi 20 de ani, sunt invitați să se înscrie la masterclass-ul „Aparatul de filmat și exerciții de imagine” susținut de regizorul Alecu Vitzentzatos (Alecu Berbecu), ce va avea loc în perioada 17-21 iunie, în cadrul proiectului Tulcea Film Society, potrivit celor publicate pe pagina oficială a proiectului.

Participarea la masterclass este gratuită, iar termenul limită pentru înscrieri este 13 iunie 2024.

Persoanele selectate, ce vor fi anunţate până la data de 15 iunie, se vor familiariza cu echipamentul utilizat în realizarea producțiilor audiovizuale și vor învăța despre aspectele esențiale în înregistrarea imaginii, precum expunerea, focusul, mișcările de aparat și regulile de bază în compoziție.
În plus, participanții la acest atelier vor avea ocazia să aplice cunoștințele dobândite prin exerciții de filmare în diferite locații din orașul Sulina, precum faleza, farul, plaja, cimitirul sau străzile cu case vechi.

Important !
Prezenţa la toate sesiunile de lucru din cadrul masterclass-ului este o condiţie obligatorie pentru participare. Întâlnirile vor avea loc în prima parte a zilei şi vor dura 2-3 ore fiecare, cu excepţia primei zile, pe 17 iunie, când ne vom întâlni în cea de-a doua parte a zilei.

Tulcea Film Society este un proiect ce își propune îmbunătățirea ofertei de educație non-formală din județul Tulcea, cu accent pe educația audiovizuală și cultura cinematografică, domenii care nu sunt prinse încă în programa școlară și sunt insuficient cultivate și promovate în comunitatea locală.
Proiect finanțat cu sprijinul Consiliul Județean Tulcea
Parteneri: ICEM TULCEA, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, Liceul Teoretic „Jean Bart” Sulina, Cu Drag Din Sulina, Liceul de Arte „George Georgescu” Tulcea, Colegiul Național ,,Spiru Haret” Tulcea
*

Alecu Berbecu V filmand ministurioni sept 23
Alecu Vitzentzatos este un regizor tulcean cu o experiență de peste douăzeci de ani în domeniul audiovizualului. A lucrat ca asistent de regie la filme semnate de Corneliu Porumboiu („Călătorie la oraș”, „Visul lui Liviu”, „A fost sau n-a fost”, „Polițist, adjectiv”). A scris, regizat și editat videoclipuri pentru Roton Records.
A realizat o serie de filme documentare „Fără Limite” difuzate de TVR2. A lucrat la mai multe producții media și coproducții cinematografice internaționale, în Serbia, Grecia și Malta.
Întors de trei ani la Tulcea, a colaborat la realizarea filmului de prezentare a orașului, regizat de Petre Năstase. A realizat filmul Ansamblul Memorial Ivan Patzaichin – Tulcea, un film documentar pentru Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare ”Delta Dunării” și a montat filmul Muzeul Ivan Patzaichin – Mila 23

(surse info, foto : fb tulcea.filmsociety, fb alecu.berbecu)

Alte Articole

Mâine încep proiecțiile în curtea Farului Vechi din Sulina

Mâine încep proiecțiile în curtea Farului Vechi din Sulina

18 iunie 2024

Serile de film organizate de Tulcea Film Society au avut loc, până acum, la Casa Avramide din municipiu, dar începând de mâine, 19 iunie, și până duminică, 23 iunie 2024,…

CISTESTE MAI MULT
Expoziție inedită, a unei familii de artiști tulceni, la Muzeul de Artă din municipiu

Expoziție inedită, a unei familii de artiști tulceni, la Muzeul de Artă din municipiu

11 iunie 2024

Muzeul de Artă Tulcea din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea ne invită la deschiderea expoziției „3 dialoguri cu natura”, ce va avea loc în această vineri, 14…

CISTESTE MAI MULT