Tulcea este unul din cele 32 de județe în care se va derula proiectul „Hercules”

21 iulie 2022 | Sport
Tulcea este unul din cele 32 de județe în care se va derula proiectul „Hercules”

Tulcea este unul din cele 32 de județe în care se va derula proiectul „Hercules”

Începând de lunea viitoare și până pe data de 19 august, în Bucureşti și 32 de județe, printre care și Tulcea, se va desfăşura un proiect intitulat ”Hercules” prin care elevii cu vârste între 6 şi 14 ani vor putea participa la cursuri gratuite de iniţiere în diferite discipline sportive, după cum a anunțat Ministerul Sportului în calitate de organizator.

Min Sportului proiect Hercules Tl

Resursele materiale necesare desfăşurării în bune condiţii a proiectului sunt puse la dispoziţie de Ministerul Sportului, care a alocat şi va distribui în acest sens către direcţiile subordonate bugetul destinat cheltuielilor de organizare.

Lista disciplinelor sportive în care vor fi inițiați copiii diferă de la județ la județ, în raport cu resursele umane și facilitățile sportive existente la nivel local.

La Direcția Județeană pentru Sport Tulcea s-au înscris pentru selecție și ințiere secțiile de Atletism, Handbal feminin, Volei (Feminin/Masculin) ale Clubului Sportiv Școlar și secția de Atletism a CSM Danubiu, conform unui comunicat al DJS Tulcea primit la redacție, în care apare și programul acestui proiect la nivel local :


– Atletism – 08-12 august, Stadion Delta, orele 17,30-18.30, profesori/antrenori: Ciulei Savinela Iordache, Ciortan Nicoleta, Pohrib Valentin;


– Handbal – 25-29 iulie, Sala CSS Tulcea, (Str. Isaccei, nr.22A), ora 09.00-10.00, profesor Tranulea Alina;


– Volei pe plajă – 25-29 iulie, Plaja Ciuperca, ora 09.00-10.00, profesor Burungiu Constantin, masculin/ ora 11.00-12.00 profesor Artimov Cristina, feminin.


”Profesorii amintiți se vor implica cu toate resursele pe care le dețin, în dorința de a deprinde copiii cu practicarea sportului.”


Pentru înscriere, este disponibilă platforma dedicată proiectului : www.proiectulhercules.ro.

Organizatorii îşi propun ca un procent semnificativ dintre copiii care se vor înscrie şi vor participa la cursurile de iniţiere să continue practicarea disciplinelor sportive descoperite şi să se îndrepte şi către performanţă, legitimându-se în cadrul cluburilor de profil de la nivel local.

Pentru recompensarea entuziasmului și a dorinței de a face sport, precum și a participării active și dedicate la proiect, copiii vor primi tricouri și șepci inscripționate cu logo-ul proiectului, dar și diplome de recunoaștere a meritelor sportive, care să le amintească de momentele frumoase ale întâlnirii cu HERCULES.

Obiectivele Proiectului ”HERCULES”:

  • Creșterea numărului de copii participanți la activitățile sportive desfășurate în cadrul structurilor de profil din România;
  •  Creșterea gradului de participare la activități sportive pentru copiii cu oportunități reduse din punct de vedere socio-economic și cu dizabilități;
  • Creșterea numărului de evenimente și acțiuni cu caracter sportiv pentru copii, la nivel județean;
  • Stimularea activităților de voluntariat, ca instrument de susținere și promovare a structurilor sportive de la nivel local;
  • Creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la beneficiile și oportunitățile de practicare a sportului în cadrul structurilor sportive;
  • Întărirea capacității structurilor sportive de a selecționa sportivi din rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani. 

 

În viitor, programul de inițiere a copiilor în sport va fi permanentizat. Activităţile sportive din cadrul Proiectului ”HERCULES” se vor derula conform unui calendar special, care va fi elaborat în funcţie de specificul zonei în care se va desfăşura activitatea, de anotimp, precum şi de infrastructura disponibilă.

Bugetul alocat anual structurilor subordonate pentru Proiectul “HERCULES” va asigura structurilor sportive de pe raza județului / Municipiului București cadrul optim pentru organizarea de cursuri de inițiere în sport pentru copii cu vârstele cuprinse între 6 și 14 ani, pe durata tuturor vacanțelor școlare.

Nadia Comaneci invită copiii să facă sport cu Proiectul Hercules!

„Zeița de la Montreal” le-a transmis un mesaj tuturor copiilor care, începând din această vară, se pot bucura de vacanțele școlare făcând sport.

“Sportul înseamnă sănătate și distracție. Dragi copii, haideți să transformăm vacanțele școlare în vacanțe pline de sport și distracție! Proiectul Hercules vă așteaptă să deveniți și voi mici campioni.”

Ministrul Eduard Novak i-a mulţumit Nadiei Comăneci pentru îndemnul adresat copiilor să facă sport pentru sănătatea lor:

„Îi mulţumesc Nadiei pentru sprijinul acordat proiectului Hercules. Fiecare copil trebuie îndrumat către o viaţă activă şi sănătoasă prin sport. Fiecare copil poate deveni campion.
Hai la sport!”

(surse info și foto : fb MinisterulSportului.Romania, sport.gov.ro, proiectulhercules.ro )

Alte Articole

Primul Gravity Park pentru tinerii tulceni, inaugurat la final de săptămână

Primul Gravity Park pentru tinerii tulceni, inaugurat la final de săptămână

29 mai 2024

  Inaugurarea primului parc pentru sporturi urbane, dar și activități creative și relaxare, construit în municipiul Tulcea, GRAVITY PARK, va avea loc în acest final de săptămână, activitățile dedicate acestui…

CISTESTE MAI MULT
Karatiști din 7 județe și din R. Moldova, la Tulcea, pentru „The Little Samurai’s Challenge Cup” 2024

Karatiști din 7 județe și din R. Moldova, la Tulcea, pentru „The Little Samurai’s Challenge Cup” 2024

27 mai 2024

  La cea de-a III-a ediție a concursului „The Little Samurai's Challenge Cup", ce a avut loc sâmbătă, 25.05.2024, în sala de sport multifuncțională „Iulian Daniel Pohariu" Tulcea s-au înscris…

CISTESTE MAI MULT