Stiri din tulcea

Tulcea are o primă parcare-depozit pentru biciclete, pe Aleea Barajului

30 ianuarie 2024
Tulcea are o primă parcare-depozit pentru biciclete, pe Aleea Barajului

Tulcea are o primă parcare-depozit pentru biciclete, pe Aleea Barajului

După modelul altor orașe, precum capitala, Cluj, Brașov sau Iași și la cererea cetățenilor, printr-un program pilot, Primăria Tulcea pune la dispoziția celor interesați o primă parcare-depozit pentru biciclete destinată zonelor de reședință, amplasată pe Aleea Barajului din municipiu, după cum a transmis Direcția Întreținere și Administrare Patrimoniu (DIAP) Tulcea.

Este vorba de o incintă standard, securizată, cu o înălțime de 2,5 metri, ce poate adăposti 25 de biciclete în rasteluri și care este supravegheată de către Poliția Locală Tulcea.

Locurile de depozitare pentru biciclete sunt atribuite pe bază de abonament iar fiecare abonat primește un număr de parcare pentru fiecare bicicletă și un card de acces, ce poate fi utilizat doar de către titularul abonamentului și de membrii familiei acestuia.

Prețul unui abonament este de 5 lei/lună, stabilirea unui tarif fiind obligatorie potrivit dispozițiilor art. 19 din Ordonanța Guvernului nr. 71/2002 privind organizarea şi funcționarea serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local : cheltuielile curente pentru asigurarea funcţionării propriu-zise a serviciilor de administrare a domeniului public şi privat şi efectuării/prestării activităţilor edilitar-gospodăreşti specifice acestora, respectiv pentru întreţinerea, reabilitarea şi exploatarea infrastructurii edilitar-urbane aferente, se asigură prin încasarea de la utilizatori, pe baza tarifelor, preţurilor sau taxelor locale legal aprobate, a unor sume reprezentând contravaloarea serviciilor furnizate/prestate sau prin alocaţii bugetare.

Conform Proiectului de Hotărâre ce va fi supus aprobării Consiliului Local, închirierea locurilor se va putea face pe o perioadă de un an. O persoană poate închiria cel mult două locuri, iar numărul maxim de locuri pentru fiecare familie este de patru. În plus, tulcenii care doresc un loc de parcare trebuie să aibă domiciliul în proximitatea parcării pentru biciclete și să declare, pe propria răspundere, că dețin o bicicletă.

Potrivit sursei, depozitarea bicicletelor în spații special amenajate, securizate duce la eliminarea disconfortului depozitării acestora în incintele locuințelor sau pe scara blocului.

DIAP Tulcea a publicat 3 numere de telefon (0374934197, 0747022089, 0747022079) la care tulcenii interesați pot suna pentru a afla mai multe informații legate de acest subiect.

(sursă info și foto : fb diaptulcea)