Tulcea are finalist la Campionatului Național Individual de Șah pentru Seniori

16 februarie 2021 | Concurs
Tulcea are finalist la Campionatului Național Individual de Șah pentru Seniori

Tulcea are finalist la Campionatului Național Individual de Șah pentru Seniori

În perioada 11-14.02.2021, la Brăila, a avut loc Semifinala Campionatului Național Individual de Șah pentru Seniori, competiție omologată de F.R. Șah și F.I.D.E .

Concursul s-a desfășurat pe parcursul a 7 runde în sistem elvețian , cu timp de gândire de 60 min + 30 sec/ mutare / jucător și la care au participat sportivi legitimați la cluburile de șah din : Galați, Brăila, Constanța , Arad, Otopeni, Buzău , Sinaia, Alba Iulia și Tulcea.

La finalul celor 7 runde de șah clasic , sportivul tulcean , Laurențiu Sarighioleanu, legitimat la clubul de șah A.C.S. Logic Delta , a reușit să încheie competiția fără nicio înfrângere, el ocupâd Locul I în clasamentul general, cu 5,5 pct.
Ca urmare a acestui rezultat Laurențiu s-a calificat în Finala Campionatului Național Individual de Șah pentru Seniori, unde va juca alături de maeștri F.I.D.E.
De remarcat este faptul că, Laurențiu a reușit să obțină medalii la toate competiiții de seniori la care a participat de la sfârșitul anului trecut până în prezent, demonstrând încă o dată că este un junior extrem de talentat.
Ultimele 4 competiții la care a participat Laurențiu au fost următoarele:
– Cupa Greșu – locul II – luna octombrie 2020
– Cupa Satori Art Slobozia – locul III – luna noiembrie 2020
– Cupa Weekend Șahist Bucureștean – locul I – luna ianuarie 2021
– Semifinalele Campionatului Național de Șah pentru Seniori – locul I – februarie 2021
Sarighioleanu Sebastian-Laurențiu, este elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic Grigore Moisil din Tulcea, având un palmares bogat în ,,sportul minții”, deținător a mai multor medalii și trofee la turneele la care a participat.
Încă de la înființarea clubului de șah Logic Delta , Laurențiu, în mod voluntar, și-a dedicat o parte a timpului său liber antrenării sportivilor de la ”grupa de performanță” .
În obtinerea acestor rezultate foarte frumoase un merit deosebit îl are și Maestrul Internațional Serghei Vedmediuc ( R. Moldova), cel care se ocupă de pregătirea lui.
De remarcat și rezultatul Alinei Boureanu, sportivă foarte valoroasă a clubului de șah A.C.S. Logic Delta, care , deși nu s-a calificat în finală , a reușit să obțină locul III la categoria de vârstă 14 ani.
Boureanu Alina , este elevă în clasa a VII -a la Școala Gimnazială ”Alexandru Ciucurencu” din Tulcea, având un palmares bogat în ,,sportul minții”, obținănd numeroase medalii și trofee la campionatele naționale pe echipe dar și la concursurile școlare la care a participat.

Prin obținerea acestor performanțe sportive, demonstrăm încă o dată, că oraşul Tulcea are copii talentaţi, ce trebuie doar descoperiţi, îndrumaţi şi pregătiţi spre marea performanţă în sportul minţii – şahul.

Felicitări lui Laurențiu și Alinei pentru rezultatele frumoase obținute la această competiție sportivă! 👏👏👏

Pentru a face performanță în acest sport este nevoie de multă muncă, pasiune, studiu, disciplină și determinare, însă scopul final este unul nobil și merită tot efortul pentru a fi atins.

Alte Articole

Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

11 iunie 2024

Atât concursul de dans modern „Nuferii Deltei”, cât și concursul de șah „Cupa Palatului” s-au desfășurat sâmbăta trecută, 8 iunie 2024, la Tulcea, fiind vorba de două concursuri județene ce…

CISTESTE MAI MULT
Și în acest an, „micii agricultori” tulceni sunt invitați la concurs

Și în acest an, „micii agricultori” tulceni sunt invitați la concurs

6 iunie 2024

Consiliul Județean Tulcea organizează a patra ediție a concursului online cu premii – „Micul agricultor“, ce este dedicat sărbătorii tradiționale a toamnei, Ziua Recoltei. Concursul se adresează tuturor copiilor din…

CISTESTE MAI MULT