Stiri din tulcea

TTR 2023 : Județul Tulcea va fi prezentat ca o destinație turistică de vizitat pe tot parcursul anului

17 februarie 2023
TTR 2023 : Județul Tulcea va fi prezentat ca o destinație turistică de vizitat pe tot parcursul anului

TTR 2023 : Județul Tulcea va fi prezentat ca o destinație turistică de vizitat pe tot parcursul anului

Județul nostru va fi promovat la cel mai mare Târg de Turism al României ca o destinație care își poate întâmpina turiștii în orice anotimp din an, cu tema „Delta Dunării și Dobrogea de Nord – Un tărâm de poveste”, conform comunicatului de presă emis de Consiliul Județean Tulcea și primit azi la redacție.

Instituția tulceană participă la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, ce se va desfășura în perioada 23 – 26 februarie 2023, în pavilionul expozițional B2 din incinta complexului Romexpo, București.

În acest context, operatorii economici interesați de promovarea destinației turistice la nivel național sunt invitați să participe la acest eveniment alături de Consiliul Județean Tulcea, ce invită și vizitatori să descopere la stand o mică parte din frumusețea județului Tulcea, precum și oferte early booking pentru sezonul turistic din acest an.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a subliniat faptul că judetul nostru are, pe lângă Delta Dunării, „perla coroanei”, o diversitate de atracții :

„Ineditul județului Tulcea față de alte destinații turistice este bineînțeles, perla coroanei, Delta Dunării, un loc unic, un tărâm de poveste și o destinație de care te îndrăgostești de la prima vedere.
Îmi doresc ca, prin participarea la acest târg de turism, să venim în sprijinul operatorilor economici care știu să promoveze ce avem noi mai frumos și, mai mult decât atât, să venim în întâmpinarea turiștilor cu o ofertă turistică greu de refuzat și experiențe inedite în oricare anotimp din an.
Avem Dunăre, avem mare, avem Deltă, avem cei mai vechi munți, avem cetăți medievale și un popor multicultural cu o colecție de tradiții și obiceiuri străvechi. Ce îți poți dori mai mult?”

Pe parcursul evenimentului, vizitatorii se vor bucura de momente artistice oferite de ansambluri folclorice tradiționale și grupuri vocale ale minorităților etnice din județul Tulcea și vor putea degusta tradiționalele preparate locale și vinuri dobrogene oferite de cunoscuți producători locali.

Surpriza ediției este prezentarea machetei „Columna lui Ivan”, o sculptură din inox care va marca simbolic momentele în care Ivan a făcut faimoasă România prin reușitele sale sportive, a anunțat Consiliul Județean Tulcea care consideră că atracția principală din cadrul Memorialului „Ivan Patzaichin” este chiar „Columna lui Ivan” .

Memorialul este un ansamblu arhitectonic și obiectiv turistic ce va fi inaugurat de Asociația Ivan Patzaichin –Mila 23 în acest an, odată cu deschiderea festivalului Ivan Patzaichin, pe faleza care poartă deja numele marelui campion tulcean.

(surse info, foto : comunicat de presă CJ Tulcea, cnipttulcea )