Trenuri zilnice pentru cei ce doresc să viziteze Delta Dunării, din 15 iunie

17 mai 2024 | Actualitate
Trenuri zilnice pentru cei ce doresc să viziteze Delta Dunării, din 15 iunie

Trenuri zilnice pentru cei ce doresc să viziteze Delta Dunării, din 15 iunie

În cadrul programului estival de transport „Trenurile Soarelui” din acest an, CFR Călători a anunțat că, din data de 15 iunie 2024, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului, iar în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța, acestea fiind variantele oferite de Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători – CFR Călători pentru cei ce doresc să vadă Delta Dunării, conform unui comunicat de presă CFR Călători, primit la redacție.

ARBDD Delta Dunarii pelicani

Prin programul „Trenurile Soarelui” 2024, ce va începe din 14/15 iunie 2024, turiștii vor avea la dispoziție 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării până la data de 7/8 septembrie 2024.

Potrivit sursei, durata călătoriei pe ruta București – Constanța este în medie de circa 2 ore și 20 minute – timp greu de atins de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucureștiului până în centrul Constanței.

În ceea ce privește condițiile de călătorie, toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate. Majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 14 ani. De asemenea, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cușetă și vagoane de dormit.
Biletele la trenurile CFR Călători sunt accesibile tuturor prin gama variată de oferte comerciale, prezentate în detaliu pe site-ul cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități.

Călătorii pot beneficia de reduceri precum: 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors; o reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație, 25% la cumpărarea în baza cardului TrenPlus, iar elevii beneficiază de gratuitate și studenții au o reducere de 90% la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

Biletele se pot cumpăra :
– online de pe www.cfrcalatori.ro;
– din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
– de la automatele de vânzare bilete din gări;
– de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, oferte sau tarife, călătorii pot consulta pagina de internet a companiei cfrcalatori.ro, secțiunea Mers Tren Trafic Intern, pot suna la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), la numerele de telefon de la gările CFR publicate pe site la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE sau se pot adresa personalului CFR din stații.

(sursă info și foto : comunicat de presă CFR Călători)

Alte Articole

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

13 iunie 2024

Un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din județul Covasna, în timp ce se afla la pescuit pe malul brațului Sf. Gheorghe a dispărut în apele Dunării…

CISTESTE MAI MULT
Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

13 iunie 2024

Prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial pe teritoriul RBDD, stabilită pe o durată de 60 zile, este absolut necesară pentru a permite reproducerea naturală a resursei…

CISTESTE MAI MULT