Stiri din tulcea

Trei tineri din județul Ialomita, ce păcăleau oamenii că adună bani în scop umanitar, prinși de jandarmii tulceni

31 iulie 2023
Trei tineri din județul Ialomita, ce păcăleau oamenii că adună bani în scop umanitar, prinși de jandarmii tulceni

Trei tineri din județul Ialomita, ce păcăleau oamenii că adună bani în scop umanitar, prinși de jandarmii tulceni

Trei tineri care colectau sume de bani în interes personal, susținând că activitatea lor se desfășoară în scop umanitar, au fost surprinși de jandarmi în momentul în care abordau cetățenii din municipiul Tulcea., transmite Jandarmeria Tulcea.

Totul s-a întâmplat sâmbătă, 28 iulie, în jurul orei 14.30, când, jandarmii tulceni au observat trei persoane, doi bărbați și o femeie, în timp ce abordau trecătorii în parcarea unui local comercial din municipiul Tulcea în vederea obținerii unor sume de bani cu caracter voluntar, sub pretextul înființării unui centru pentru copii.

Persoanele, cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, cu domiciliul într-o localitate din județul Ialomița, au declarat că au ajuns în municipiul Tulcea în data de 28 iulie cu scopul de a colecta bani în interes personal, folosindu-se de un document cu titlul ,,Asociația Regională pentru surdo-muți, handicapați și copii săraci”.

Aceștia au precizat faptul că asociația nu există, iar sumele colectate erau folosite în interes personal.

Asupra persoanelor a fost găsită suma de peste 1.800 lei, iar în urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat că unul dintre bărbați nu este la prima abatere, pe numele acestuia figurând mai multe sancțiuni contravenționale pentru apelarea la mila publicului și tulburarea ordinii și liniștii publice.

IJJ Tl bani obtinuti de la oameni pacaliti iul 23

Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele celor trei persoane actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Jandarmeria Tulcea recomandă cetățenilor să fie foarte atenți și reținuți în a da curs solicitărilor care vin din partea unor falși reprezentanți ai unor așa-zise „asociații umanitare” și să sesizeze imediat organele competente dacă au suspiciunea unor astfel de activități ilegale.

În acest sfârșit de săptămână, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 avertismente în valoare de 3.500 lei.

Abaterile constatate în teren au fost : consum de alcool în spațiul public, alarmare a organelor de menținere a ordinii publice fără motiv întemeiat, refuzul de a furniza date pentru stabilirea identității și tulburarea liniștii locuitorilor.

În ceea ce privește infracțiunile constatate, jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii a 3 infracțiuni: lovirea sau alte violențe și înșelăciunea. iar pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte, au acordat sprijin la constatarea a 2 infracțiuni (furtul și lovirea sau alte violențe) .

(sursă info și foto : buletin informativ IJJ Tulcea)