Stiri din tulcea

Trei incendii de vegetație în mai puțin de o oră

24 octombrie 2021
Trei incendii de vegetație în mai puțin de o oră

Trei incendii de vegetație în mai puțin de o oră

În seara zilei de 23 octombrie, echipaje de salvatori din cadrul Stației de Pompieri Babadag, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, au intervenit pentru limitarea efectelor a 3 incendii, după cum urmează:

În jurul orei 18:45, 6 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, împreună cu membri ai SVSU Sarichioi au intervenit pentru limitarea efectelor unui incendiu de miriște din apropierea localității Sarichioi.
Incendiul, care a cuprins o suprafață de aproximativ 1 hectar de miriște, a fost lichidat după aproximativ 30 de minute.
Folosirea intenționată a sursei de aprindere a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

În jurul orei 19:25, un echipaj de salvatori cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs în apropierea localității Sarighiol de Deal.
Incendiul, ce a cuprins aproximativ 200 mp de vegetație uscată, gunoi menajer și de grajd, a fost lichidat la ora 21:15.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.
WhatsApp Image 2021 10 24 at 09.15.38 1 WhatsApp Image 2021 10 24 at 09.15.38 WhatsApp Image 2021 10 24 at 09.15.37
În jurul orei 19:30, 6 subofițeri cu o autospecială de stingere, precum și membri ai SVSU Jurilovca cu o autocisternă, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs intr-o gospodărie din localitatea Jurilovca.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul podului unei anexe gospodărești.
Pompierii au localizat și lichidat incendiul în aproximativ 30 de minute.
În urma evenimentului, au ars podul anexei format din lut, lemn și stuf pe o suprafață de aproximativ 2 mp.
Cauza probabilă producerii incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile din jur.

Din fericire, în urma acestor incendii nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite.

Foarte important!
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!