Trei gospodării au ars, aseară, în localitățile Turcoaia, Topolog și Mahmudia de la focuri lăsate nesupravegheate!

25 martie 2022 | Eveniment
Trei gospodării au ars, aseară, în localitățile Turcoaia, Topolog și Mahmudia de la focuri lăsate nesupravegheate!

Trei gospodării au ars, aseară, în localitățile Turcoaia, Topolog și Mahmudia de la focuri lăsate nesupravegheate!

❗Zi de foc ieri pentru pompierii din județul Tulcea❗

🔺Secția de Pompieri Măcin a fost anunțată prin numărul unic de urgență 112 că în localitatea Turcoaia o casă este cuprinsă de flăcări. La fața locului a fost trimis un echipaj cu o autospecială de stingere care a acționat pentru localizarea și stingerea incendiului care se manifesta cu flacără deschisă atât la locuință cât și la anexele gospodărești. Din păcate, mai multe animale nu au mai putut fi salvate din anexe, iar flăcările au cuprins aproximativ 1500 de kg de furaje. Cauza probabilă a incendiul a fost jocul copiilor cu focul.

🔺La scurt timp după ce a fost stins incendiul, un alt apel a anunțat că în curtea unei gospodării din localitatea Măcin arde vegetație uscată. În scurt timp echipajul de stingere care se întorcea de la intervenția din localitatea Turcoaia, a ajuns la fața locului și în câteva minute a reușit să stingă flăcările care riscau să se extindă la anexe și locuință. În acest caz, cauza probabilă a incendiului, a fost focul deschis în spații deschise.

🔺În jurul orei 20:30 Detașamentul de Pompieri Tulcea a fost anunțat de izbucnirea unui incendiu de vegetație uscată în apropierea localității Ilganii de Jos. Un echipaj de stingere cu 6 subofițeri a fost direcționat către locul intervenției.

WhatsApp Image 2022 03 24 at 21.56.32

La fața locului incendiul se manifesta cu flacără fiind mai multe focare și, împreună cu 7 voluntari ai SVSU Nufărul au acționat pentru stingerea lor. Intervenția a durat aproximativ 2 ore si jumătate și au ars aproximativ 20 de ha de vegetație uscată și stuf. Cauza probabilă a incendiul a fost focul deschis în spații deschise.

🔺La aproximativ 10 minute distanță, dispeceratul ISU Delta Tulea a fost anunțat prin apel la 112 că în localitatea Topolog arde o șură de paie. Spre locul indicat de apelant, a fost direcționat un echipaj de stingere cu o autospecială de la Stația de Pompieri Babadag dar și echipajul SVSU Topolog.

WhatsApp Image 2022 03 25 at 00.55.04

Ajunși la fața locului, voluntarii Serviciul pentru Situații de Urgență au constat că focul se manifesta violent la un adăpost în care erau depozitate furaje, dar și la alte două adăposturi. După aproximativ 3 ore și jumătate incendiul a fost lichidat. Din păcate și în acest caz mai multe animale au fost surprinse de flăcări și aproximativ 4 tone de furaje au ars. Cauza probabilă în acest caz este focul deschis în spații deschise.

🔺În jurul orei 21:00, Detașamentul de Pompieri Tulcea este anunțat despre faptul că în localitatea Mahmudia arde o casă. Un echipaj de stingere cu 5 subofițeri dar și Serviciul Voluntar pentru Situații Urgență Mahmudia au acționat pentru localizarea și stingerea incendiului.

În aproximativ 30 de minute flăcările au fost lichidate. Totodată, la fața locului a fost prezent și un echipaj medical de la Serviciul Județean de Ambulanță Tulcea care a oferit asistență medicală proprietarului locuinței ce prezenta o ușoară intoxicație cu monoxid de carbon și care a ieșit singur din locuință. A refuzat însă transportul la spital.  Din fericire în acest caz nu au existat alte pagube în proximitatea gospodăriei, fiind afectate de incendiu doar două camere și un hol cu o suprafață totala de aproximativ 40 de metri pătrați.  Cauza probabilă a incendiului în acest caz este jarul sărit din sobă.

➡️Având în vedere că în ultima perioadă atât incendiile de vegetație uscată, cât și cele din gospodării sunt din ce în ce mai multe, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Delta’’ al județului Tulcea recomandă populației să folosească cu mare atenție sursele de foc, să nu le lase nesupravegheate, iar atunci când dau foc vegetației uscate să o facă într-un mod responsabil.  De asemenea trebuie să avem o atenție sporită și să supraveghem copii mai ales dacă aceștia au acces la surse de foc. ❗TRAGEDIILE POT FI EVITATE❗

Comunicat ISU Delta Tulcea

Alte Articole

Spectacole la final de an școlar, organizate la Teatrul „Jean Bart” Tulcea

Spectacole la final de an școlar, organizate la Teatrul „Jean Bart” Tulcea

13 iunie 2024

Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea prin Școala Populară de Arte ne invită vineri, 14 iunie 2024, de la ora 16.00, la o audiție a elevilor clasei de chitară, iar de…

CISTESTE MAI MULT
Ziua Eroilor 2024, marcată la Tulcea, la „Mausoleul unor Eroi din Regimentul 73 și 33“

Ziua Eroilor 2024, marcată la Tulcea, la „Mausoleul unor Eroi din Regimentul 73 și 33“

13 iunie 2024

Ceremonialul militar și religios organizat azi, 13 iunie 2024, de către Instituția Prefectului și Garnizoana Tulcea în cinstea eroilor români, s-a desfășurat în incinta Cimitirului Eroilor, la „Mausoleul unor Eroi…

CISTESTE MAI MULT