Stiri din tulcea

Trei copii dintr-un centru social din Tulcea, confirmaţi cu COVID-19

24 septembrie 2021
Trei copii dintr-un centru social din Tulcea, confirmaţi cu COVID-19

Trei copii dintr-un centru social din Tulcea, confirmaţi cu COVID-19

Trei copii de la un dintre Casele de tip familial Cocorii din municipiul Tulcea au fost confirmați cu virusul COVID-19. Directorul DGASPC Tulcea, Gabriel Marinov, a declarat pentru Agerpres că cei trei copii s-au îmbolnăvit, după ce profesoara lor a fost confirmată cu aceeaşi boală.

Cei şapte copii din centrul respectiv participă online la cursuri, iar în centru au fost luate toate măsurile pentru a preveni răspândirea bolii”

a menţionat directorul general Gabriel Marinov. De asemenea, potrivit directoarei adjuncte a DGASPC Tulcea, Anca Lazăr, 53,7% din cei 708 angajaţi din centrele sociale ale instituţiei sunt vaccinaţi anti-COVID-19, 84% din cei 672 de beneficiari adulţi ai serviciilor direcției sunt vaccinaţi, iar în aceeaşi situaţie sunt şi 24% din beneficiarii consideraţi minori.

Ultima informare de la Instituția Prefectului județului Tulcea arată că în ultimele 24 de ore de monitorizare:

  • incidența cumulată la 14 zile a cazurilor active din județ, calculată la 1.000 de locuitori, este de 0,89.
  • teste RT-PCR – 6
  • teste rapide antigen – 191
  • cazuri noi, confirmate în ultimele 24 de ore – 33
  • decese, din cauze asociate COVID-19, în ultimele 24 de ore – 4
  • persoane aflate în izolare – 250
  • persoane aflate în carantină la domiciliu – 546
  • numărul persoanelor vaccinate în ultimele 24 de ore este 126, dintre care: 82 persoane vaccinate cu o doză unică, 21 persoane vaccinate cu prima doză, 23 persoane vaccinate cu a doua doză

Instituția Prefectului – Județul Tulcea face un apel către locuitorii județului să respecte normele și recomandările privind igiena și distanțarea fizică, precum și măsurile stabilite prin lege pe timpul stării de alertă. Este important ca fiecare cetățean să conștientizeze faptul că acțiunile sale îi pot afecta pe ceilalți și să respecte deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu virusul SARS-COV-2.

(Sursă info: Agepres, Sursă foto: site DGASPC Tulcea)