Stiri din tulcea

Trasee turistice din deltă, blocate de plauri și bușteni!

6 iulie 2021
Trasee turistice din deltă, blocate de plauri și bușteni!

Trasee turistice din deltă, blocate de plauri și bușteni!

Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, avertizează că mai multe trasee turistice din perimetrul rezervației sunt blocate de plauri şi buşteni, aduşi pe Dunăre de precipitaţiile abundente din ultima perioadă şi de curenţii apei!

Țibuleac a menţionat că printre canalele blocate se numără Roşu-Puiu, Tătaru şi Ivancea!

„Este o imagine comună – vii în deltă şi practic nu poţi să vizitezi rezervaţia, din cauza colmatării sau blocării traseelor turistice de plauri sau material lemnos care ar trebui îndepărtat de administrator”, a mai declarat Ţibuleac pentru Agerpres!

Ca urmare a situației, turiștii sunt sfătuiți să parcurgă Delta în caiace sau să modifice excursiile programate.

Lucrările de decolmatare a canalelor blocate mai întârzie!

„Contractul de execuţie pentru decolmatarea complexelor Gorgova-Uzlina şi Roşu-Puiu s-a semnat, iar ordinul de începere a lucrărilor va fi emis cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare. Decolmatarea presupune automat şi curăţarea de tot ce înseamnă resturi de buşteni care incomodează practicarea oricărei activităţi, de la pescuit la turism”, a declarat directoarea executivă a ARBDD Tulcea, Viorica Bâscă, pentru Agerpres.

La ARBDD Tulcea există un proiect lansat încă din luna noiembrie a anului trecut, estimat la 14,2 milioane de lei, care prevede decolmatarea a circa 150 de kilometri de canale din Delta Dunării!

(sursă foto: ARBDD Tulcea, sursă info: Agerpres)