Transportul mărfurilor din Ucraina pe brațul Sulina – un obiectiv al delegației ONU aflată, azi, la Tulcea

10 iunie 2022 | Politica
Transportul mărfurilor din Ucraina pe brațul Sulina – un obiectiv al delegației ONU aflată, azi, la Tulcea

Transportul mărfurilor din Ucraina pe brațul Sulina – un obiectiv al delegației ONU aflată, azi, la Tulcea

Situația din ultimele luni de la frontiera dintre România și Ucraina, în speță situația gestionată de județul nostru după izbucnirea conflictului armat ruso-ucrainean, au fost analizate azi la Tulcea, în cadrul vizitei de lucru a unei delegații a Organizației Națiunilor Unite, parte a Programului Alimentar Mondial, conform comunicatului de presă emis de Consiliul Judeţean Tulcea.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, HoriaTeodorescu, a primit vizita delegației ONU, condusă de Dennis Malone – Consilier strategic pentru operațiuni Ucraina.

CJ Tl vizita ONU consilier

Reprezentantul ONU a precizat că principalul obiectiv al delegației este stabilirea unui coridor care să unească Odesa cu alte porturi pentru transportul de mărfuri.

În condițiile în care porturile de la Marea Neagră au fost compromise, este necesară stabilirea unor puncte pentru transportul mărfurilor din Ucraina, inclusiv pe brațul Sulina.

CJ Tl vizita ONU H T

„Suntem onorați de acestă vizită la Tulcea pentru a discuta tangențial despre activitatea noastră de la începutul conflictului din Ucraina și pentru a găsi soluții referitoare la provocările prezente și viitoare privind transferul de bunuri din Ucraina către piețele mondiale și continuarea activității pe care o desfășurăm în hub-ul de la Tulcea. Prin înființarea acestui hub cu cel mai mare tranzit de ajutoare pentru Ucraina, județul Tulcea s-a implicat activ în gestionarea situației de criză apărută ca urmare a declanșării războiului, respectiv a miilor de refugiați care au intrat în țară în această perioadă.

Astfel, s-a distribuit ajutor umanitar intern și internațional, constând în alimente, echipamente medicale, medicamente, pentru a veni în sprjinul poporului vecin greu încercat.

Ca urmare a progresului rapid al parteneriatului dezvoltat la Hub-ul de Logistică Umanitară Tulcea – peste 310 TIR-uri cu ajutoare și aproximativ 3 milioane de porții de mâncare au fost trimise până în prezent în țara vecină.
Apreciez deschiderea de care ați dat dovadă cu toții în această perioadă de grea încercare pentru partenerii noștri ucraineni și vă mulțumesc, în numele lor, pentru modul profesionist în care v-ați implicat pentru ajutorarea unei țări afectate semnificativ de acest conflict militar.

Sunt multe alte provocări în fața noastră în afara punctului de trecere a frontierei, suntem la această masă pentru a le discuta și pentru a ne spune care sunt lucrurile pe care trebuie să le îmbunătățim și vă asigur de toată deschiderea autorităților centrale ale statului român pentru eficientizarea activităților care nu se desfășoară exact cum trebuie“,

a declarat președintele Horia Teodorescu.

Din delegație au mai făcut parte Henrik Hansen – Director adjunct livrări, Sandro Banal – Director adjunct de achiziții, Gabriele Dacasto – Ofițer securitate, Robert McCreary – Consilier tehnic, Joana Vasques – Consultant, precum și Meaghan Mobbs – Președinte al Fundației Romulus T. Weatherman.

La întâlnire au participat și Mirela Furtună – deputat în Parlamentul României, Alexandru Dan Munteau – prefect al județului Tulcea, Eugen Ion -președinte al Asociației Comunelor din România – filiala Tulcea, Dragoș Ioniță -director Administrația Zonei Libere Sulina, Liviu Marian Sechila – șef Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea și Dan Iulian Ichim – Căpitănia Zonală Tulcea.

(sursă info și foto : comunicat de presă C. J. Tulcea)

Alte Articole

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

10 iunie 2024

  La alegerile locale ce au avut loc ieri, 9 iunie, au participat 9.445.771 de alegători la nivel național, dintre care 94.638 în județul Tulcea, cu o prezența de 51,00…

CISTESTE MAI MULT
A început Campania Electorală

A început Campania Electorală

10 mai 2024

Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a alegerilor din 9 iunie 2024, campania electorală se desfășoară în perioada 10 mai - 8 iunie 2024 ( ora 7.00.). La nivel local,…

CISTESTE MAI MULT