Trafic îngreunat în județul Tulcea, din cauza vremii, dar niciun drum închis!

1 martie 2022 | Actualitate
Trafic îngreunat în județul Tulcea, din cauza vremii, dar niciun drum închis!

Trafic îngreunat în județul Tulcea, din cauza vremii, dar niciun drum închis!

Viscolul puternic a redus vizibilitatea spre zero, azi-noapte, pe drumurile din județele Tulcea și Constanța. Au fost mai multe evenimente rutiere, printre care și un autotren care a derapat și a rămas blocat pe șosea între Horia și Crișan, județul Constanța.

În cursul nopții trecute, în intervalul orar 17:00-05:00, D.R.D.P. Constanța a patrulat și a acționat cu un număr total de 128 autoutilaje și s-au răspândit 637 tone sare, 3 tone nisip și 11,7 tone clorură de calciu.
La primele ore ale dimineții, situația carosabilului se prezintă astfel:
Județul Constanța:
Pe drumul național DN 3, între Murfatlar şi Ostrov, circulația este restricționată pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t, iar carosabilul este acoperit cu zăpadă combătută 1-5 cm, viscol la sol;
DN 3, de la km 222+960-256+000 platformă parțial umed/parțial zăpadă combătută 1-2 cm;
DN 2A: carosabil parțial umed/parțial zăpadă combătută 1-2 cm;
DN 22A: carosabil parțial umed/parțial zăpadă combătută 1-5 cm, viscol la sol km 80-86;
DN 22, DN 22C: carosabil acoperit cu zăpadă combătută 1-2 cm;
DN 39, DN 39B, DN 39C, DN 39D, DN 39E: parțial umed/parțial zăpadă combătută 1-2 cm.
DN 3C: carosabil parțial umed/parțial zăpadă combătută spre acostament.
Județul Tulcea: carosabil umed, cu excepția:
DN 22A, km 40+000-64+000 zăpadă combătută 2-3cm, viscol la sol.
DN 22D, km 47+000-51+000 suluri de zăpadă; viscol la sol.

O INFORMARE privind starea drumurilor județene din Tulcea și intervențiile pentru deszăpezire azi 01.03.2022, ora 08.00, a fost transmisă și de Consiliul Județean Tulcea:

Zona EST
1. Se circulă pe toate drumurile județene în condiții de iarnă, temperatura medie -4 -0 gr. C, vânt 20-40 km/h, vizibilitate scăzuta în unele zone. Au fost împrăștiate 64 to material antiderapant.
2. Se acționează cu 1 ATB, 2 Unimog- uri, 1 autoutilitară, 1 buldo.
3. Nu sunt înregistrate evenimente rutiere.

Zona Vest
1. Se circulă pe toate drumurile județene în condiții de iarnă, temperatura medie -5-2 gr. C, vânt 25-40 km/h, vizibilitate scăzută în unele zone. Au fost împrăștiate 144 to material antiderapant.
2. Se acționează cu 4 ATB-uri , 3 Unimog-uri, 2 buldo, 2 vole, 1 freză, 1 autogreder.
3. Nu sunt înregistrate evenimente rutiere.

Ar putea fi o imagine cu cer, drum, zăpadă şi copac

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

transmite Compania Națională de Drumuri.

Având în vedere faptul că pentru perioada 28 februarie – 1 martie (în intervalul orar 10:00 – 10:00), au fost emise două coduri meteo, unul galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite în sud-estul țării și unul portocaliu de ninsori viscolite cu strat de zăpadă consistent și vizibilitate redusă în județele Constanța și Tulcea, Compania Națională de Drumuri face apel încă o dată la conducătorii auto să circule cu prudență pe segmentele de drum afectate!

De asemenea, avertizează șoferii că noul cod rutier prevede amendă cuprinsă între 870 și 1160 lei pt șoferii care nu curăță geamurile mașinilor!

Nerespectarea obligației de a menține permanent curate parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, tractorului agricol sau forestier, dacă prin aceasta se restrânge sau se estompează vizibilitatea, în timpul mersului, urmează să fie sancționată cu amenda cuprinsă între 870 și 1.160 lei.

CNAIR împreună cu Poliția Rutieră pot lua decizia închiderii circulației pe anumite sectoare de drum, dacă viața participanților la trafic este pusă în pericol!

Pe durata codului galben, în intervalul menționat, în sud-estul țării, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55-65 km/h și local va fi viscol.

În intervalul codului portocaliu, în județele Constanța și Tulcea va ninge însemnat cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent. Vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60-70 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ. Pe litoral și în deltă, rafalele vor atinge 80…90 km/h și vor fi precipitații mixte.

Sursă info: cnadnr.ro, DRDP Constanța, Consiliul Județean Tulcea

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT