Trafic de minori și proxenetism la Tulcea – grupul infracțional a fost arestat

10 aprilie 2023 | Eveniment
Trafic de minori și proxenetism la Tulcea – grupul infracțional a fost arestat

Trafic de minori și proxenetism la Tulcea – grupul infracțional a fost arestat

După ce procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea pentru o durată de 24 ore a trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea a dispus, în data de 7 aprilie, luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile față de cei trei inculpați, conform unui comunicat de presă DIICOT remis azi redacției.

În total, patru persoane au constituit pe raza municipiului Tulcea, în cursul lunii iulie 2018, acest grupul infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism iar pentru cel de-al patrulea inculpat a fost propusă arestarea preventivă în lipsă.

Doi dintre membrii grupului au recrutat prin inducere în eroare (metoda loverboy), în vederea exploatării sexuale, două persoane vătămate minore (cu vârste de 14 și 15 ani), pe care, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora, le-au obligat să se prostitueze.
Persoanele vătămate au fost adăpostite de membrii grupului în municipiul Tulcea, aceștia ocupându-se de postarea anunțurilor necesare în vederea atragerii de clienți iar sumele de bani obținute din practicarea prostituției de către persoanele vătămate minore au fost însușite de inculpați.
La sfârșitul lunii iunie 2019, una dintre persoanele vătămate minore a născut, fiind preluată de DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI (D.G.A.S.P.C.) Tulcea.

În perioada de activitate a grupului infracțional organizat (2018-2023), membrii acestuia au transportat în străinătate (Austria, Germania și Anglia) mai multe persoane de sex feminin, în vederea practicării prostituției. Banii obținuți prin această modalitate în străinătate, au fost colectați și transportați fizic în țară sau au fost transferați prin intermediul societăților de transfer rapid.

DIICOT grup trafic persoane mun Tl din 2018 apr. 23

În urma a 4 percheziții domiciliare efectuate în cauză au fost identificate și ridicate sumele de 7480 euro și 6800 de lei, bijuterii, documentele de identitate aparținând persoanelor vătămate, înscrisuri relevante pentru soluționarea cauzei, 15 telefoane mobile, o unitate de memorie și un autoturism de lux.

DIICOT grup trafic persoane mun Tl din 2018 masina apr. 23

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Tulcea și B.C.C.O. Constanța.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

(sursă info și foto : comunicat de presă DIICOT – 10.04.2023)

Alte Articole

O aventură în lumea filmului pentru copii din Sulina, sâmbătă, la Prânzul Comunitar

O aventură în lumea filmului pentru copii din Sulina, sâmbătă, la Prânzul Comunitar

19 iunie 2024

Pe lângă filmări și proiecții, în programul evenimentelor derulate de Tulcea Film Society în aceste zile la Sulina se află și un Prânz Comunitar dedicat copiilor din Sulina, după cum…

CISTESTE MAI MULT
Expoziția absolvenților Liceului de Arte „George Georgescu” Tulcea – promoția 2024, la Casa Avramide

Expoziția absolvenților Liceului de Arte „George Georgescu” Tulcea – promoția 2024, la Casa Avramide

19 iunie 2024

Lucrările de atestat ale absolvenților Liceului de Arte „George Georgescu” din municipiul Tulcea - promoția 2024 vor fi expuse la demisolul Casei Avramide începând de mâine, 20 iunie, potrivit celor…

CISTESTE MAI MULT