Stiri din tulcea

Trafic de minori și de droguri la Tulcea : doi frați sunt arestați și cercetați

3 februarie 2023
Trafic de minori și de droguri la Tulcea : doi frați sunt arestați și cercetați

Trafic de minori și de droguri la Tulcea : doi frați sunt arestați și cercetați

Trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism și trafic de droguri, acestea sunt infracțiunile pentru care sunt arestați și cercetați doi frați din municipiu, conform unui comunicat de presă DIICOT.

Unul dintre inculpați a recrutat, în cursul lunii mai 2021, în vederea exploatării sexuale, o persoană vătămată minoră, prin inducere în eroare (metoda loverboy) și profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia (lipsa părinților și vârsta de 16 ani).

Copila a fost adăpostită în locuința inculpatului din municipiul Tulcea iar bărbatul s-a ocupat de postarea anunțurilor necesare în vederea atragerii de clienți, închirierea camerelor de hotel, transportul la locuințele clienților. Sumele de bani obținute din practicarea prostituției au fost însușite de inculpat.

Și cel de-al doilea inculpat a recrutat o persoană prin aceeași metodă în cursul lunii octombrie 2021 și timp de un an și-a însușit banii rezultați din activitatea ilicită.

Pentru a determina o stare de dependență a persoanei vătămate și a facilita exploatarea sexuală a acesteia, inculpatul i-a oferit în mod repetat droguri de risc (canabis).

La finalul lunii ianuarie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea pentru o durată de 24 ore a celor doi frați iar din data de 01.02.2023, inculpații sunt arestați pentru 30 de zile, în urma deciziei judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Tulcea.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

(sursă info și foto : Comunicat de presă DIICOT – 02.02.2023)