Trafic de droguri la Penitenciarul Tulcea! Rețea de deținuți traficanți, destructurată de DIICOT

4 martie 2022 | Eveniment
Trafic de droguri la Penitenciarul Tulcea! Rețea de deținuți traficanți, destructurată de DIICOT

Trafic de droguri la Penitenciarul Tulcea! Rețea de deținuți traficanți, destructurată de DIICOT

Mai multe percheziții au avut loc ieri pe raza județului Tulcea, într-o acțiune coordonată de procurorii DIICOT Buzău, pentru infracțiuni cu droguri de mare risc comise chiar și în Penitenciarul de Maximă Siguranță Tulcea!

În comunicat, DIICOT precizează că:

Liderii acestor grupuri infracționale, persoane ce erau condamnate ori cercetate în stare de arest preventiv în alte cauze având ca obiect infracțiuni de trafic de droguri și produse psihoactive ori infracțiuni săvârșite cu violență, au coordonat din penitenciarele în care erau deținuți activitatea infracțională a celorlalți membrii ai grupului infracțional aflați în stare de libertate (rude, afini și alte persoane din anturajul lor)  în sensul procurării de substanțe psihoactive/psihotrope și introducerii lor în Penitenciarele Focșani, Galați, Tulcea și Brăila, precum și pentru distribuirea, oferirea spre vânzare și vânzarea lor consumatorilor finali de pe raza jud. Buzău, Vrancea, Galați, Tulcea și Brăila.

droguri penitenciarul tulcea 4

droguri penitenciarul tulcea 3 droguri penitenciarul tulcea 2

droguri penitenciarul tulcea 1

La data de 03.03.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău efectuează un număr de 32 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Buzău, Galați, Brăila, Vrancea și Tulcea, într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără autorizație, și trafic de droguri de mare risc.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 90 de grame de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive (80 de grame de materie vegetală tocată și 10 grame de pulbere de culoare albă), 40 de grame de cannabis, 45 de seminţe de cannabis, 11.400 de lei și 19 telefoane mobile.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 20 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

În cauză s-a reținut că, în perioada 22.04.2021–martie 2022, s-au constituit și au funcționat două grupuri infracționale organizate specializate, ce care au interacționat, conjunctural, în realizarea de operațiuni de punere în circulație de produse susceptibile de a avea efect psihoactiv și de droguri de mare risc.

Drogurile/produsele psihoactive, ce se prezentau sub formă de materie vegetală ori substanță pulverulentă, erau introduse în penitenciar prin pachete în care erau disimulate printre alimente, medicamente și articole vestimentare aduse deținuților de către vizitatori, prin scrisori impregnate cu asemenea substanțe interzise și trimise deținuților ori care erau ambalate in diverse recipiente ori pachete de țigări (ce păreau folosite) aruncate în curtea penitenciarului sau lăsate lângă gardul împrejmuitor al penitenciarului în cauză de unde erau preluate de către deținuți. În plus, au existat situații în care substanțele interzise erau preluate de deținuți din anumite locuri din incinta instanțelor unde fuseseră lăsate, în prealabil, în mod conspirat, de membrii grupului infracțional, cu ocazia aducerii lor pentru desfășurarea ședințelor de judecată.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploieşti și Galați, ai serviciilor de combatere a criminalității organizate Vrancea, Brăila și Tulcea, precum și jandarmi ai inspectoratelor de jandarmi județene Buzău, Brăila, Galați și ai Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.

Comunicat DIICOT

Alte Articole

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

19 iulie 2024

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Săptămâna Interetnică, eveniment organizat de Asociația Centrul European pentru Diversitate - EUdivers, în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Tulcea, va începe în data…

CISTESTE MAI MULT
S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

11 iulie 2024

După ce, la finalul lunii aprilie, a fost lansat noul brand turistic local, conceput și coordonat de OMD (Organizația de Managament al Destinației) Municipiul Tulcea și intitulat „Tu și Tulcea”,…

CISTESTE MAI MULT