Toate unitățile de cazare din Jurilovca ocupate 100% în minivacanța de Sfânta Maria

16 august 2023 | Turism
Toate unitățile de cazare din Jurilovca ocupate 100% în minivacanța de Sfânta Maria

Toate unitățile de cazare din Jurilovca ocupate 100% în minivacanța de Sfânta Maria

Dintr-o localitate de tranzit spre Gura Portiței, așa cum era acum câțiva ani, Jurilovca a devenit o destinație turistică și acest lucru s-a văzut și în minivacanța de Sfânta Maria din acest an, când s-a înregistrat un grad de ocupare de 100% a unităților de cazare de pe raza comunei, inclusiv pe segmentul luxury, la complexul de patru stele de pe raza comunei, conform unui comunicat de presă transmis redacției de Primăria Jurilovca.

Potrivit sursei, dinamica turismului s-a schimbat major față de anii trecuți, din punct de vedere al activităților.

Oaspeții cazați în comună au ales ca doar maximum 50% din timpul petrecut aici să-l aloce călătoriilor (implicit plajei) la Gura Portiței, preferând în rest pescuitul, plimbările în localitate, terasele din Jurilovca, vizitarea cetăților din apropiere (Argamum și Enisala) sau alegând să rămână în gospodării, pentru relaxare.
Și campingul din Jurilovca a fost plin, aproximativ 20 % din turiștii cu rulote fiind străini iar gradul de ocupare la Satul de Vacanță Gura Portiței a fost de 95 %.

În acest context, primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, s-a declarat bucuros de aceste schimbări în bine, care înseamnă : dezvoltare, evoluție, creșterea nivelului de trai și noi oportunități pentru oamenii din comună.

Prim Jurilovca Eugen I bors lipov aug 23

E impresionant să mergi prin Jurilovca și să vezi atâția turiști, terasele pline, un flux continuu la transportul sau plimbările cu barca și oameni care se plimbă în portul nou. Asta ne dovedește fără doar și poate că am pornit în direcția bună, ne oferă noi perspective de dezvoltare și în același timp ne responsabilizează,
spune primarul Eugen Ion.

Prim Jurilovca fb Eugen I strazi Jurilovca aug 23

Tot în week-end-ul trecut, portul nou din Jurilovca a găzduit și un eveniment inedit – JurllovCars – o expoziție-concurs de mașini tunate, la care au participat tineri din toată țara și unde atmosfera a fost cu adevărat vibrantă (la propriu și la figurat) iar comuna a fost punctul de plecare și de sosire pentru o cursă ciclistă de șosea, de 67 de kilometri, desfășurată sub numele Jurilovca Bike Fest.

Prim Jurilovca Jurilovcars 23

Pelican Bike Tl Jurilovca Bike Fest

Și încă nu s-a atins punctul culminant al sezonului și anume ”deja consacratul Festival al Borșului Lipovenesc” ce se va desfășura pe 2 și 3 Septembrie la Jurilovca şi la care sunt așteptați peste 100.000 de oameni.

Prim Jurlilovca Fest Bors Lipo Goran Bregov aept 23 afis

În acest an, pe lângă cele 50.000 de porții de borș de pește oferite de primărie, autoritățile locale plusează cu un invitat internațional de renume: Goran Bregovic.

(surse info, foto : comunicat de presă Primăria Jurilovca, fb eugen.ion, fb )

Alte Articole

Mirifica Delta Dunarii

Mirifica Delta Dunarii

30 mai 2024

Cu siguranta Delta Dunarii este un loc la care te-ai gandit sa ajungi cel putin o data in viata si sa te bucuri de liniste si relaxare in locuri unice…

CISTESTE MAI MULT
Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23 și-a deschis porțile

Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23 și-a deschis porțile

24 mai 2024

  Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, aflat la Mila 23, locul de naștere al marelui nostru campion la canoe (perioada 1967 – 1984), este deschis pentru public,…

CISTESTE MAI MULT