Tinerii tulceni, invitați să participe la proiectul „Primar/Președinte de Consiliu Județean/Prefect pentru o zi”!

13 aprilie 2022 | Educatie
Tinerii tulceni, invitați să participe la proiectul „Primar/Președinte de Consiliu Județean/Prefect pentru o zi”!

Tinerii tulceni, invitați să participe la proiectul „Primar/Președinte de Consiliu Județean/Prefect pentru o zi”!

La nivelul Uniunii Europene, anul 2022 este declarat ,,Anul European al Tineretului”. La inițiativa Fundației Naționale pentru Tineret, prin intermediul Fundației Județene pentru Tineret Tulcea, ]n municipiul nostru se lansează proiectul ,,Primar/ Președinte/ Prefect pentru o zi”.

Prin intermediul acestei inițiative, de Ziua Națională a Tineretului, care se celebrează în data de 2 mai, tinerii dintr-o comunitate au ocazia să participe la activitățile unei zile obișnuite de lucru a unui ales local (Primar, Președinte de Consiliul Județean, Prefect).

Autoritățile implicate în această acțiune sunt: Primăria Municipiului Tulcea, Primăria Orașului Isaccea, Consiliul Județean Tulcea, Instituția Prefectului Tulcea.

Scopul activității este de a oferi tinerilor posibilitatea de a cunoaște în detaliu activitatea unei autorități publice. În același timp vizăm apropierea autorităților publice de tineri.

Pentru a beneficia de această oportunitate, tinerii vor depune o „candidatură” (încurajând creativitatea și unicitatea candidaturii), în care vor descrie motivația și interesul în a ocupa acest rol, selecția realizându-se de FJT Tulcea împreună cu o persoană delegată din partea instituției publice participante.

transmite Primăria Tulcea într-o informare de presă.

Informații cu privire la Procesul de selecție:

  • Selecția tinerilor se va realiza pe baza unui apel public
  • Participanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 14 – 30 de ani
  • Fiecare tânăr va completa formularul de candidatură care cuprinde: Curriculum Vitae, Scrisoare de Motivație (maxim o pagină A4), care va include și informații cu privire la implicarea în comunitate
  • Un aplicant poate aplica pentru o singură poziție
  • Propunerile se vor trimite pe adresa fjt_tulcea@yahoo.com
  • Data limită pentru trimiterea aplicațiilor este 25 aprilie 2022
  • Preselecția tinerilor care vor intra în procedura de vot va fi realizată de reprezentanți ai organizatorului împreună cu reprezentanți ai fiecărei autorități publice participante.
  • În urma stabilirii câștigătorilor aceștia vor fi anunțați telefonic de reprezentantul FJT Tulcea.
  • Joi, 28.04.2022, la orele 18, toți cei selectați se vor întâlni la Casa Tineretului, Sala nr. 5, pentru a-și prezenta candidaturile și a-și convinge colegii să fie votat pentru funcția publică. Astfel, decizia finală va fi luată de tineri prin votul celor selectați prin dosarul de candidatură.

În urma experienței acumulate în calitate de Primar/ Președinte/ Prefect pentru o zi, tinerii selectați vor avea ocazia de a pregăti propuneri de măsuri pe care autoritatea locală le va putea implementa.

Durata activității:

Activitatea se va desfășura pe parcursul zilei de 2 mai – Ziua Națională a Tineretului. Tinerii selectați vor participa la toate întâlnirile/ședințele pe care aleșii locali le au planificate în ziua respectivă. Ne dorim astfel ca tinerii să poată cunoaște toate provocările pe care un ales local le are. Programul de lucru va fi decis împreună cu reprezentanții autorității publice. Recomandăm ca activitatea să se desfășoare pe întreaga perioadă în care aleșii locali își desfășoară activitatea (chiar dacă durata programului depășește 8 ore).

Tinerii participanți vor avea apoi la dispoziție o săptămână pentru redactarea unei/ unor propuneri pe care să o lanseze către FJT Tulcea pe baza experienței din Ziua Națională a Tineretului. Organizatorii vor transmite către fiecare autoritate publică propunerile finale ale tinerilor participanți și, împreună cu autoritățile implicate, vor lucra pentru demararea măsurilor propuse.

 

Alte Articole

Un minim de 300 de lei / lună pentru elevii bursieri în anul școlar 2024-2025

Un minim de 300 de lei / lună pentru elevii bursieri în anul școlar 2024-2025

17 iulie 2024

Printr-un ordin apărut la începutul acestei săptămâni, Ministerul Educației (ME) a stabilit o nouă metodologie de acordare a burselor, ce se va aplica din anul școlar 2024-2025 și care conține…

CISTESTE MAI MULT
Insucces și pierderi la nivel de promoție – 49,72% în județul Tulcea

Insucces și pierderi la nivel de promoție – 49,72% în județul Tulcea

15 iulie 2024

Organizația Salvați Copiii România trage un nou semnal de alarmă legat de „copiii pierduți până la examene”, adică acei copii care nu au promovat sau care nici nu au ajuns…

CISTESTE MAI MULT