Stiri din tulcea

Tineri șoferi prinși „pe picior greșit” de polițiștii tulceni, la început de săptămână

13 iunie 2023
Tineri șoferi prinși „pe picior greșit” de polițiștii tulceni, la început de săptămână

Tineri șoferi prinși „pe picior greșit” de polițiștii tulceni, la început de săptămână

 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tulcea au identificat ieri în trafic un tânăr, în vârstă de 24 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mahmudiei, din municipiul Tulcea, iar în urma testării acestuia cu aparatul Drug Test, rezultatul a fost pozitiv.

Ulterior, au fost prelevate mostre biologice necesare stabilirii existenței sau inexistenței substanțelor psihoactive.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive”.

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Babadag, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat ieri, în jurul orei 02:00, pe strada Mihai Viteazu, din localitatea Babadag, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 38 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat faptul că bărbatul în cauză nu deține permis de conducere valabil, documentul figurând cu mențiunea „anulat”.

De asemenea, cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat concentrația de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

IPJ TUlcea precizează că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

(surse info, foto : buletin informativ IPJ Tulcea, arhiva RD)