Stiri din tulcea

Testele de salivă primite de la școală, de vânzare pe internet!

6 decembrie 2021
Testele de salivă primite de la școală, de vânzare pe internet!

Testele de salivă primite de la școală, de vânzare pe internet!

În loc să își testeze copiii acasă, unii părinți vând pe internet testele de salivă primite de la școală!

La mai bine de trei luni de când a început noul an şcolar, iar ministrul Sorin Cîmpeanu a adus în discuție efectuarea de teste de salivă în școli, acestea au sosit în sfârșit în unitățile de învătământ! Procedura nu e însă obligatorie, iar şcolile au pasat responsabilitatea de a efectua testele acasă de către părinți!

Pe internet au apărut deja anunțuri de vânzare a kiturilor cu teste cu salivă, relatează Digi24.

MDhhOTRiNzUyZGU4YTQ3ZWI2MjUzMWY5NWQwYw.thumb

Majoritatea școlilor au optat ca testarea să fie făcută acasă, de părinți, de două ori pe săptămână.

În ceea ce privește comunicarea rezultatelor, nu este o decizie unitară, fiecare școala decide cum să facă. Astfel, unele școli vor să afle rezultatul doar dacă este pozitiv, altele au cerut toate rezultatele, iar altele au solicitat părinților să treacă și data pe testul respectiv, pentru a se asigura că rezultatul nu va fi trimis de două ori.

Pentru că testarea nu e obligatorie, unii părinți au ales să nu o facă. Pe internet, au început să fie deja comercializate aceste kituri cu teste pe baza de salivă.

ODAwJnpjPTEmaGFzaD1hY2M1MDUzMmRlYjRjM2FlOTFlODczN2JkYzJjZmQzYQ.thumb

Eugen Ilea, președinte pentru București al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, a declarat la Digi24 că, în opinia lui procedura nu va avea rezultatul scontat.

Autoritățile nu au gândit această activitate de testare în unitățile școlare cum o fac celelalte state. Nemulțumirea noastră este dată de faptul că în familie nu ajunge pachetul nedesigilat, astfel că aceste teste ar putea fi compromise atunci când sunt manipulate de mai multe mâini. Plus că avem aceste teste doar pentru săptămâna aceasta

a declarat Eugen Ilea, președinte pentru București al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar

Folosirea testelor pentru salivă la școală are încă multe necunoscute. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că testele nu sunt obligatorii, dar se bazează pe buna credință și responsabilitatea părinții că vor efectua testele de salivă și vor prezenta unității de învățământ un rezultat real!

(Sursă info și foto: digi24.ro)