Stiri din tulcea

Temperaturi variabile în următoarele două săptămâni în Dobrogea

7 februarie 2022
Temperaturi variabile în următoarele două săptămâni în Dobrogea

Temperaturi variabile în următoarele două săptămâni în Dobrogea

Vremea va fi destul de caldă, în următoarele două săptămâni, cu temperaturi variabile, dar în general pozitive, iar în majoritatea regiunilor vor fi precipitaţii moderate aproape zilnic, conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru intervalul 7-20 februarie 2022, relatează Agerpres.

Potrivit estimării ANM, în DOBROGEA media maximelor termice va fi în scădere de la 11 grade în prima zi (7 februarie), până la 6 grade în cea de a doua, apoi va crește, astfel că în jurul datei de 11 februarie va fi de 12 grade. Ulterior va scădea, spre 3…4 grade la începutul celei de a doua săptămâni, pentru ca în zilele care vor urma să crească din nou și să ajungă să atingă 8…9 grade în ultimele zile ale intervalului de prognoză. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în data de 7 februarie și după data de 12 februarie.

Totodată, ANM a emis pentru mâine un cod galben de vânt, valabil și pentru județul Tulcea!

 

harta.svg

 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
galbenCOD GALBEN

Interval de valabilitate: 08 februarie, ora 05– 08 februarie, ora 20
Fenomene vizate:intensificări ale vântului
Zone afectate: Dobrogea, estul Munteniei și Moldova

      În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în Dobrogea și în estul Munteniei, apoi și în Moldova, cu rafale de 55…65 km/h și pe suprafețe restrânse de peste 70 km/h.
      Notă: intensificări ale vântului vor fi pe alocuri și în restul teritoriului, cu viteze în general de 50…55 km/h, îndeosebi în centru și sud-vest.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

(Sursă info: agerpres.ro, meteoromania.ro, Sursă foto: ishtar-dobrogea.blogspot.com)