Telefonul Copilului 119: Mii de apeluri, în prima săptămână de funcționare!

12 ianuarie 2022 | Actualitate
Telefonul Copilului 119: Mii de apeluri, în prima săptămână de funcționare!

Telefonul Copilului 119: Mii de apeluri, în prima săptămână de funcționare!

Câteva mii de români au sunat la 119, Telefonul Copilului, de la punerea sa în funcțiune în urmă cu doar o săptămână. Anunțul a fost făcut de Gabriela Firea, ministrul Familiei, pe pagina sa de socializare, unde a precizat că de azi înainte numărul 119 va prelua urgențele prin echipe operative care se vor deplasa imediat la locul semnalat în apel, iar la numărul 116 111, al Asociației Telefonul Copilului, vor fi disponibili în continuare specialiști pentru consiliere psihologică și juridică:
Câteva mii de persoane au apelat 119, Telefonul de Urgență pentru Copii, în prima săptămână de funcționare. E adevărat că mulți au sunat doar ca să verifice dacă Telefonul de Urgență pentru Copii funcționează, dar au fost și apeluri cât se poate de reale. De exemplu, cazul fetiței agresate de propria mamă la Constanța a fost sesizat la Telefonul de Urgență pentru Copii. E bine că oamenii reacționează!
🤝 Mă bucur să anunț că, în curând, facem un parteneriat cu Asociația Telefonul Copilului pentru completarea Numărului Unic Național – 119.
📞 Toți copiii aflați în situații de risc, dar și adulții care doresc să semnaleze situații critice vor putea suna atât la numărul de telefon 116 111, al Asociației Telefonul Copilului, unde vor primi consiliere psihologică și juridică, dar și la numărul de urgență 119, Telefonul De Urgență pentru Copii, care va prelua cazurile grave pentru care este nevoie de acțiune imediată.
📑 Am avut o primă întâlnire de lucru la care au participat doamna Mădălina Turza, consilier de stat, doamna Doina Pârcălabu, secretar de stat în cadrul M.F.T.E.S. și doamna Cătălina Surcel, directorul executiv al Asociației Telefonul Copilului.
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi interior
📍 Parteneriatul dintre Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Departamentul pentru Responsabilitate Socială și Grupuri Vulnerabile din cadrul Guvernului României, și Asociația Telefonul Copilului vine în sprijinul celor mici aflați în situații de risc. Astfel, numărul 119 va prelua urgențele prin echipe operative care se vor deplasa imediat la locul semnalat în apel, iar la numărul 116 111, al Asociației Telefonul Copilului, vor fi disponibili în continuare specialiști pentru consiliere psihologică și juridică.
📍 Noutatea adusă de Telefonul De Urgență pentru Copii – 119 este că integrează toate numerele pe care le foloseau până acum direcțiile de asistență socială și protecția copilului, si care erau mai puțin cunoscute de copii.
🚨 Toate demersurile care vin în sprijinul copilului, mai ales pentru cel aflat în situație de risc, trebuie privite cu maximum de seriozitate și inovate permanent. Experiența ne-a arătat că situațiile de viață, petrecute în mod concret pe teren, nu corespund mereu cu cele gândite în birouri. Este foarte important ca fiecare dintre noi să acționăm urgent dacă știm situații care privesc copiii pentru a nu se repeta evenimente tragice care au afectat o țară întreagă.
Foto: Getty Images

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT