Stiri din tulcea

Tehnica de supraveghere aeriană folosită pentru prinderea braconierilor piscicoli

13 octombrie 2023
Tehnica de supraveghere aeriană folosită pentru prinderea braconierilor piscicoli

Tehnica de supraveghere aeriană folosită pentru prinderea braconierilor piscicoli

În cadrul misiunilor privind asigurarea protecției și conservării fondului piscicol, pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au folosit tehnica de supraveghere aeriană din dotare pentru a depista activități de braconaj piscicol.

Ca exemplu, Garda de Coastă ne-a transmis informații privind o acțiune ce s-a desfășurat în data de 7 octombrie, în zona complexului lagunar Razel-Sinoe, unde au fost prinse patru persoane ce pescuiau ilegal.

În urma acțiunilor ulterioare întreprinse de către polițiștii de frontieră, aceștia au ridicat în vederea continuării cercetărilor 645 metri plase mono-filament, un motor de barcă în valoare de 2500 lei, o ambarcațiune în valoare de 500 de lei, unelte de pescuit în valoare de 700 lei, un autoturism în valoare de 12000 lei și 116 kg de pește, diferite specii, cantitatea de pește fiind predată unei societăți comerciale de profil.

Ca urmare a unei alte misiuni, ce a avut loc duminică, 8 octombrie, captura poliţiştilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-a ridicat la un total de 163 kg de pește, 9 exemplare de sturion, două ambarcațiuni, un autoturism și 645 metri de plasă mono-filament depistate.

În data de 08.10.2023 polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, împreună cu lucrători din cadrul ARBDD, au desfășurat o misiune în scopul asigurării protecției și conservării fondului piscicol, pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal în zona brațului Sf. Gheorghe.

Cu această ocazie au descoperit într-o ambarcațiune în care se aflau două persoane cantitatea de 47 kg pește, diferite specii, dintre care nouă exemplare de sturion congelate.

Ambarcațiunea cu motor în valoare de 10.000 lei a fost introdusă în camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă, iar cantitatea de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil.

În ambele cazuri, sub supravegherea unităților de parchet competente, polițiștii de frontieră desfășoară activități de cercetare penală sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul braconjului piscicol.

(sursă info, foto și video : buletin informativ Garda de Coastă)