Te poti alege cu dosar penal pentru furt, chiar dacă faci doar … o glumă

10 noiembrie 2022 | Actualitate
Te poti alege cu dosar penal pentru furt, chiar dacă faci doar … o glumă

Te poti alege cu dosar penal pentru furt, chiar dacă faci doar … o glumă

 

Jandarmii tulceni au fost solicitaţi, ieri, prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, să intervină la o școală din municipiul Tulcea, cu privire la furtul unui telefon mobil și în urma verificărilor, un elev s-a ales cu dosar penal și este cercetat de organele competente, conform unui buletin de presă IJJ Tulcea, primit azi la redacție.

După ce s-au deplasat la fața locului, jandarmii au luat legătura cu diriginta clasei unde s-a petrecut fapta, aceasta declarând că în timpul orei de curs, o elevă a observat că nu mai are telefonul mobil asupra sa.

Fiind întrebată despre cele întâmplate, eleva în cauză, în vârstă de 17 ani, a declarat că avea un telefon mobil asupra ei, însă îi aparținea tatălui ei și pentru că nu cunoștea codul de acces al telefonului, a apelat la un coleg să o ajute să deblocheze telefonul.
Elevul nu a reușit să deblocheze telefonul și a cerut ajutorul altui coleg din clasă, dar nici acesta nu a avut succes, în schimb i-a spus fetei că nu-l mai are asupra lui pentru că l-a pus pe o anumită bancă.

Când eleva a realizat că telefonul nu este de găsit, i-a comunicat cele întâmplate dirigentei.

Jandarmii tulceni au procedat la efectuarea verificărilor, telefonul fiind găsit pe un perete despărțitor dintr-o baie.
După ce au fost vizionate și imaginile video surprinse de camerele de supraveghere, s-a observat cum, imediat după terminarea orei de curs, un singur elev a părăsit sala, deplasându-se exact în baia unde a fost găsit și telefonul.

După ce a fost identificat, băiatul a declarat că a vrut să facă o glumă, însă când a aflat că a fost solicitat un echipaj de jandarmerie, s-a speriat și a ascuns telefonul pe acel perete despărțitor în baie pentru a nu fi descoperit.

Jandarmii au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de organele competente.

În acest context, Jandarmeria Tulcea recomandă cetățenilor să acorde o mai mare atenție asupra bunurilor personale și să solicite sprijinul forțelor de ordine în astfel de situații.
(sursă info și foto : buletin informativ IJJ Tulcea)

Alte Articole

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

Apelul ISU Tulcea, după ce un turist a fost luat de apele Dunării

13 iunie 2024

Un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe din județul Covasna, în timp ce se afla la pescuit pe malul brațului Sf. Gheorghe a dispărut în apele Dunării…

CISTESTE MAI MULT
Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

Bilantul ARBDD, la finalul prohibiției generale din acest an

13 iunie 2024

Prohibiția generală pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial pe teritoriul RBDD, stabilită pe o durată de 60 zile, este absolut necesară pentru a permite reproducerea naturală a resursei…

CISTESTE MAI MULT