Stiri din tulcea

Târgul ETNO DOBROGEA – LIANT DE TRADIȚII, ediția a II-a, în Piața Civică

20 septembrie 2021
Târgul ETNO DOBROGEA – LIANT DE TRADIȚII, ediția a II-a, în Piața Civică

Târgul ETNO DOBROGEA – LIANT DE TRADIȚII, ediția a II-a, în Piața Civică

Târgul ETNO DOGROGEA – LIANT DE TRADITIE, 24-26 septembrie 2021, aflat la a doua ediție, își propune să aducă în prim-plan produsele tradiţionale dobrogene, pentru a promova un mod de viaţă sănătos şi natural, dar şi pentru a încuraja comunitățile locale să dezvolte afaceri locale care să pună în valoare produsul tradițional.

În acest scop, Asociația Moesis Tradițional şi-a propus să ducă mai departe tradiţia seculară de la gastronomie deltaică, la meşteşuguri, port tradiţional, până la atestarea produselor locale autentice, iar evenimentul se înscrie armonios în conceptul de Turism Deltaic.

„Avem nevoie de produse atestate tradiţional, de produse românești autentice, naturale, pentru a ne hrăni sănătos. În reţetele de fabricaţie nu se folosesc E-uri, ci numai ingrediente locale, materii prime naturale, toate acestea contribuind la starea noastră de bine şi de echilibru”, declară Paula Vals, preşedintele Asociaţiei Moesis Tradiţional.

targ etno dobrogea 2 targ etno dobrogea 3

Târgul ETNO DOBROGEA, se va desfășura în municipiul Tulcea, platoul exterior, Piața Mircea cel Bătrân (Pța. Civică) în perioada 24-26 septembrie 2021, în intervalul orar: vineri și sâmbată 09.00- 19.30, iar duminică 09.00-14.00, umând a fi puse în evidență:

⦁ Produsele derivate din pește, carne de porc, oaie, pui, curcan;
⦁ Mierea de albine si alte produse apicole;
⦁ Produsele de panificație, patiserie și cofetărie;
⦁ Produsele prelucrate prin conservarea fructelor și legumelor: siropuri, gem, dulcețuri, zacuscă.

Se vor alătura evenimentului Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, meșteșugarii tulceni, cele mai cunoscute firme din județul Tulcea care se ocupă de patiserie, cofetărie, produse tradiționale din pește, dar și firme din Vâlcea, Mureș și Maramureș, care vor aduce la Târgul Etno Dobrogea, din Piața Civică, bunătăți din carne, gustoase și sănătoase atestate tradițional, cât și recunoscutele produse lactate de Ibănești. Totodată, vor fi prezenți producători tradiționali de palincă, de plante medicinale și ceaiuri, apicultori, dar și producători tradiționali de dulceață.

Turiștii, localnicii și toți cei care iubesc Dobrogea sunt invitați cu drag să se bucure alături de organizatori, în 24-26 septembrie, în municipiul Tulcea, la Târgul ETNO DOBROGEA – LIANT DE TRADIȚII.

Evenimentul se va derula cu respectarea tuturor normelor de siguranță impuse de autorități în conformitate cu Ordinul Ministerului Culturii, nr. 2941 din 19 iunie 2020.