Stiri din tulcea

„Tabăra de vară pentru cercetaşi” marca MApN – a început concursul online de selecţie a participanților

3 mai 2023
„Tabăra de vară pentru cercetaşi” marca MApN – a început concursul online de selecţie a participanților

„Tabăra de vară pentru cercetaşi” marca MApN – a început concursul online de selecţie a participanților

 

Până pe data de 9 mai 2023, elevii de gimnaziu din clasele a VI-a şi a VII-a care doresc să-și verifice atât cunoştinţe teoretice cât şi potenţialul fizic şi psihic, pot participa la un concurs de selecţie pentru a merge în „Tabăra de vară pentru cercetaşi” marca MApN – o tabără cu tematică militară ce se va desfăşura la Predeal în perioada 25 iunie – 2 iulie 2023, conform informațiilor publicate pe site-ul mapn.ro.

Este vorba de un proiect naţional pentru elevii din învăţământul gimnazial ce vor fi răsplătiți pentru cunoştinţele lor despre Armata României, NATO, UE şi care vor avea ocazia să își dezvolte calităţile fizice, trăsăturile şi calităţile moral-volitive şi afective, spiritul de competiţie şi cel de echipă.

„Tabăra de vară pentru cercetaşi” este o iniţiativă a Direcţiei informare şi relaţii publice din Ministerul Apărării Naţionale realizată în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse şi Asociaţia de Caritate din Armata României „CAMARAZII”.

Concursul de selecţie se desfăşoară într-o singură etapă, în mediul online, și se organizează pentru 24 de locuri (12 echipe) din cele 32 disponibile la ediţia din acest an a taberei.

Restul sunt pentru copii instituţionalizaţi cu rezultate foarte bune la învăţătură, selectaţi cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (4 locuri) și pentru copii cu situaţie socială defavorizată, selectaţi cu sprijinul Asociaţiei de Caritate din Armata României „CAMARAZII” (alte 4 locuri).

Potrivit sursei, întrebările concursului sunt formulate din materiale publicate pe site-ul www.mapn.ro, www.armataromaniei.ro, www.nato.int, http://europa.eu şi www.mae.ro acoperind domeniile: Armata României, NATO, UE, participarea militarilor români în misiuni internaţionale, Cariera militară.

Puteţi tipări întrebările* concursului pentru a vă pregăti răspunsurile. Ulterior puteţi completa formularul cu răspunsurile la toate întrebările. Sarcina echipelor participante constă în transmiterea lor până la data de 9 mai 2023, orele 24.00.

În perioada 10 – 15 mai 2023, juriul competiţiei va evalua răspunsurile trimise de fiecare echipă şi va întocmi clasamentul competiţiei avându-se în vedere punctajul obţinut. Pentru departajarea a două sau mai multe echipe care au obţinut acelaşi punctaj, se va lua în considerare momentul primirii răspunsurilor.

Echipele calificate să participe la tabără vor fi informate, prin e-mail, despre: clasarea în primele 12 echipe, perioada şi locul de desfăşurare a taberei, materialele/obiectele şi documentele cu care trebuie să se prezinte în tabără, activităţile ce se vor desfăşura în tabără, modalităţile de confirmare a participării.

Participanţii la tabără vor avea parte de un program deosebit care va cuprinde activităţi aplicativ-militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare şi turistice din zonă, întâlniri cu cadre militare active şi cu elevi militari.

Pentru mai multe informații privind desfăşurarea concursului de selecţie puteți contacta organizatorii la: tabaradevara@mapn.ro.

( surse info, foto : mapn.ro, fb mapn.ro)