Stiri din tulcea

Tabăra de Creație Artistică „Maliuc” : o parte din lucrări au fost donate Muzeului de Artă Tulcea

14 iunie 2023
Tabăra de Creație Artistică „Maliuc” : o parte din lucrări au fost donate Muzeului de Artă Tulcea

Tabăra de Creație Artistică „Maliuc” : o parte din lucrări au fost donate Muzeului de Artă Tulcea

Activitatea din cadrul Taberei de Creație Artistică „Maliuc”, ediția a III-a, s-a încheiat dar lucrările realizate în perioada 2 – 11 iunie 2023 de către artiștii profesioniști participanți vor putea fi admirate în cadrul unui eveniment ce se va desfășura în luna noiembrie 2023 la Muzeul de Artă Tulcea, instituție de cultură căreia i s-au și donat o parte din lucrări, conform unui comunicat de presă primit la redacție.

Tabăra de Creație Artistică „Maliuc” a fost organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România (Filiala București și Filiala Tulcea) în colaborare cu Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord Dobrogean al Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea și Primăria Comunei Maliuc.

Tabara de creatie artistica Maliuc iun 23 afis

Sponsorul ediției a fost Dr. Adrian Balaban.

Pentru documentare, artiștii au participat la mai multe excursii în Delta Dunării ( la Maliuc, Lacul Furtuna, Mila 23, Mănăstirea Stipoc și Chilia Veche), atmosfera deltaică fiind imortalizată în diferite tehnici.

Au fost executate peste 120 de schițe și lucrări elaborate, unele dintre acestea fiind etalate pe data de 10 iunie 2023 într-o expoziție inedită organizată în aer liber, chiar în satul Vulturu din comuna Maliuc, unde s-a desfășurat tabăra de creație.

La vernisaj au fost prezenți artiștii, sponsorul și câțiva localnici.

O parte dintre lucrări au fost donate familiei Balaban.

În cadrul expoziției finale din luna noiembrie 2023 vor fi valorificate peisajele și schițele artiștilor români: Brîndușa Bontea, Elida Veronica Buftei (Butuc),Sanda Buțiu, Elena Gabriela Drăghici, Ion Drăghici, Daniela Iacoblev-Barău, NicolaeMara, Veronica Oancea, Traian Oancea, Ioan Oratie, Cornelia Savescu, Dinu Savescu.

Invitatul evenimentului va fi Prof. dr. Adrian-Silvan Ionescu.

(sursă info și foto : comunicat de presă Tabăra de creație artistică Maliuc)