Stiri din tulcea

Sute de baloți de paie au ars în Ceamurlia de Sus

21 august 2023
Sute de baloți de paie au ars în Ceamurlia de Sus

Sute de baloți de paie au ars în Ceamurlia de Sus

 

Pompierii militari tulceni au fost solicitați ieri, în jurul orei 15:30, prin apel la numărul unic de urgență 112, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la aproximativ 300 de baloți de paie, în localitatea Ceamurlia de Sus, potrivit informațiilor transmise de Daniel Năstase, purtătorul de cuvânt al ISU „Delta” Tulcea.

Către locul intervenției s-a deplasat un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Babadag, cu o autospecială de stingere, un echipaj SMURD și Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) local.

În momentul sosirii echipajelor, focul se manifesta violent la aproximativ 300 de baloți de paie, existând pericolul de propagare și la alte sute de baloți, la o casă și la un saivan.

În sprijin a fost direcționată o altă autospecială de capacitate mărită din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea și pompierii au lucrat la localizarea și lichidarea focului.

Tot în acest weekend, pompierii tulceni au intervenit și în cazul unui incendiu izbucnit la o cherhana în localitatea Mila 23.

ISU Tl incendiu cherhana Mila 23 aug 23

Ajutorul pompierilor militari a fost solicitat sâmbătă, în jurul orei 16:00, și către locul intervenției s-au deplasat 7 subofițeri din cadrului Pichetului de pompieri Nave operative Crișan, cu 3 ambarcațiuni și Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) local.

ISU Tl nava ISU in delta aug 23

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la acoperișul de stuf al construcției.

Folosind mijloace specifice pentru stingerea incendiilor și cu ajutorul localnicilor, echipajele au procedat la lichidarea focului în timp operativ.
Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric.

A ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 200 mp și o încăpere pe o suprafață de aproximativ 6 mp.

(surse info și foto : buletine informative ISU Tulcea)