Suntem în Luna Națională a INFORMĂRII DESPRE VACCINARE

11 aprilie 2023 | Sanatate
Suntem în Luna Națională a INFORMĂRII DESPRE VACCINARE

Suntem în Luna Națională a INFORMĂRII DESPRE VACCINARE

Pe parcursul acestei luni, Direcţia de Sănătate Publică Tulcea, în colaborare cu rețeaua de medicină de familie și rețeaua de asistenți medicali comunitari, mediatori sanitari rromi, desfășoară activități de informare, educare și comunicare în cadrul Campaniei Luna Națională a Informării despre Vaccinare și celebrează Săptămâna Europeană a Vaccinării (SEV) în perioada 23 – 29 aprilie 2023.

DSP Tl Luna vaccinarii info april 23

Vaccinarea protejează oamenii împotriva bolilor infecțioase grave, care pun viața în pericol, cum ar fi: difteria, tetanosul, tusea convulsivă, rujeola, oreionul, rubeola, boala pneumococică invazivă și poliomielita și la nivel global, vaccinarea previne apariția a 2,7 milioane de cazuri de rujeolă, 1 milion de cazuri de tuse convulsivă și 2 milioane de cazuri de tetanos neonatal,
scrie pe pagina de socializare a DSP Tulcea.

Scăderea substanțială a cazurilor de rujeolă raportate de țările UE/SEE după martie 2020, care a continuat până în 2022 și în 2023, contrastează cu modelul anual și sezonier obișnuit pentru rujeolă, care atinge numărul maxim de îmbolnăviri în timpul primăverii în zonele de climă temperată. Măsurile din anii pandemiei de COVID-19 ar putea explica scăderea observată a cazurilor.

DSP Tl Luna vaccinarii Rujeola april 23

Dar 2023 este anul revenirii, recunoscând reducerea globală a ratelor de vaccinare și nevoia copiilor de a recupera dozele restante.

Prin urmare, pe teritoriul național, sub sloganul << Pentru copilul tău fiecare doză de vaccin contează!>>, se vor derula activităţi de implicare a personalului medical și de informare a populației.

Se va sublinia riscul de reapariție a bolilor (de exemplu rujeola, poliomielita), reamintindu-le părinților să-și vaccineze copiii înainte de a se îmbolnăvi și încurajând dialogul dintre părinți și personalul medical, pentru a răspunde întrebărilor sau preocupărilor legate de vaccinare.

DSP Tl Luna vaccinarii d. cand si cum april 23

· „Momentul contează” – Programul de vaccinare este conceput pentru a proteja copiii atunci când au cea mai mare nevoie. Urmați programul, efectuați la timp sau recuperați orice doză de vaccin recomandată.
· „Comunicarea contează” – Conversațiile deschise despre vaccinare între persoanele interesate și cadrele medicale creează înțelegere și motivație pentru a urma recomandările și programele de vaccinare.

Campania de Informare Educare Comunicare (IEC) națională este coordonată metodologic de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică şi este implementată local de Direcţia de Sănătate Publică Tulcea.
(sursă info și foto : fb dsptulcea)

Alte Articole

Puncte de PRIM AJUTOR deschise în județul Tulcea pe perioada caniculei

Puncte de PRIM AJUTOR deschise în județul Tulcea pe perioada caniculei

11 iulie 2024

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a publicat listele cu punctele de PRIM AJUTOR din municipiul Tulcea și din celelalte localități tulcene, ce funcționează în perioadele de caniculă pentru persoanele…

CISTESTE MAI MULT
Cum putem reduce riscurile expunerii la soare

Cum putem reduce riscurile expunerii la soare

10 iulie 2024

  Pe lângă temperaturile mari pe care trebuie să le suportăm în aceste zile caniculare, este foarte important să nu uitam de radiațiile ultraviolete și deci de riscurile expunerii la…

CISTESTE MAI MULT