Stiri din tulcea

Subvenții restante de peste 3,4 de milioane de lei acordate angajatorilor tulceni

23 ianuarie 2024
Subvenții restante de peste 3,4 de milioane de lei acordate angajatorilor tulceni

Subvenții restante de peste 3,4 de milioane de lei acordate angajatorilor tulceni

Începând cu luna ianuarie 2024, conturile angajatorilor tulceni care au încadrat în muncă șomeri de peste 45 de ani, tineri absolventi, tineri NEETs, persoane cu handicap, persoane unici întreținători de familie sau șomeri de lungă durată, au fost alimentate cu sumele restante, aferente convențiilor încheiate și neplătite de către AJOFM Tulcea pentru 686 persoane subvenționate, conform unui comunicat de presă primit la redacție.

AJOFM Tl angajatori si tineri neets

Mai exact, AJOFM Tulcea a platit peste 3,4 de milioane de lei angajatorilor pentru sprijinirea angajării persoanelor aflate in cautarea unui loc de muncă și va putea onora până la începtutul lunii iunie, toate solicitările eligibile ale angajatorilor, înregistrate în perioada ianuarie – decembrie 2023, pentru încheierea de convenții în baza legii nr. 76/2002, fiind vorba de un număr de peste 850 de CNP-uri, ceea ce înseamnă un efort financiar de peste 15 milioane de lei.

Plata sumelor restante a fost realizată în contextul în care Guvernul României a suplimentat bugetul asigurărilor sociale de stat și a agențiilor județene pentru ocupare a forței de muncă.

După plata cererilor pe anul trecut, AJOFM Tulcea va continua plata cererilor depuse în acest an, care au depășit 150 de CNP-uri până în prezent.

(surse info, foto : comunicat de presă AJOFM Tulcea, fb ajofmcluj, fb AJOFMTULCEA)