Stiri din tulcea

Subprefectul Nicolae Topoleanu a preluat atribuțiile prefectului județului Tulcea

10 septembrie 2021
Subprefectul Nicolae Topoleanu a preluat atribuțiile prefectului județului Tulcea

Subprefectul Nicolae Topoleanu a preluat atribuțiile prefectului județului Tulcea

Aseară târziu, pe adresa Instituției Prefectului Județului Tulcea, au ajuns Hotărârea 944/2021 privind eliberarea lui Marcel Ivanov din funcţia de prefect al judeţului Tulcea, dar și Ordinul 140/09/09/ 2021, emis de Ministerul Afacerilor Interne, care prevede desemnarea subrefectului Nicolae Topoleanu ca înlocuitor de drept al prefectului județului Tulcea.

Premierul a precizat ieri, după ședința de Guvern, că a decis să nu numească alți prefecți pentru că subprefecții care vor prelua atribuțiile cunosc deja bine situația din teren.

Nicolae Topoleanu a preluat astfel titulatura de subprefect cu atribuții de prefect.

Este pentru a doua oară când are loc această situație la Instituția Prefectului Județului Tulcea, în decurs de un an. În luna octombrie a anului trecut, după revocarea din funcție a prefectului Cristian Iordan, atribuțiile sale au fost delegate subprefectului Carmen Caloianu.

Nicolae Topoleanu a fost timp de mai mulți ani primar al orașului Măcin, dar și inspector şef la ITM Tulcea.

Principalul meu obiectiv este ca anul școlar să se deschidă în condiții de maximă siguranță atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Au fost verificate toate școlile din județ, ca procesul educativ să nu întâmpine probleme. Toate instituțiile școlare au necesarul de materiale sanitare, acum responsabilitatea căzând pe umerii cadrelor didactice, care trebuie să fie atente ca normele igienico-sanitare să fie respectate în timpul orelor de curs, pentru că vreau să cred că părinții au această grijă acasă. Un alt obiectiv important, pe care nu l-am pierdut din vedere de mai bine de un an, este gestionarea situației pandemice și campania de vaccinare. Trebuie să rămânem prudenți și pe această cale fac apel către cetățenii județului Tulcea să fie precauți și responsabili pentru că după această vară în care restricțiile au fost minime, vom avea o creștere a numărului de cazuri de infectare!

a declarat pentru Radio Delta, Nicolae Topoleanu.