Stiri din tulcea

Strada Eroilor din Tulcea fără piatră cubică, la finalul acestei toamne

26 septembrie 2023
Strada Eroilor din Tulcea fără piatră cubică, la finalul acestei toamne

Strada Eroilor din Tulcea fără piatră cubică, la finalul acestei toamne

Începând de ieri, 25 septembrie, piatra cubică de pe strada Eoilor din municipiu este îndepărtată, cu tot cu fundația ce consta doar dintr-un strat de nisip, astfel încât se face loc unei fundații de jumătate de metru, formată din straturi de piatră și pentru că nu sunt necesare alte lucrări complexe de înlocuire a conductelor, constructorul estimează că strada va fi redată circulației în două luni, în funcție și de condițiile meteo care pot influența lucrările, după cum a transmis azi Primăria Tulcea.

Spre deosebire de alte străzi din oraș, pe str Eroilor nu sunt necesare alte lucrări complexe ale societății Aquaserv, conductele din subteran fiind noi.
Piatra cubică este depozitată de D.I.A.P și va fi reutilizată în proiecte de amenajare urbană.

Până la finalul acestei săptămâni este prevăzută decopertarea străzii până la intersecția cu str. Victoriei și apoi se va veni cu așezarea fundației de piatră, dinspre intersecția cu str. Trandafirilor. Odată tasată fundația, se vor turna straturile de asfalt.

Se vor reface și trotuarele, căminele vor fi aduse la cotă, iar capacele de canalizare vor fi la nivelul asfaltului, reabilitarea străzii Eroilor fiind parte din proiectul REABILITARE/MODERNIZARE SISTEM RUTIER ȘI LUCRĂRI TEHNICO-EDILITARE, STRĂZI ZONA VEST, ce include  21 de străzi cu un total de 10.126 m ( Victoriei, Bucovinei, Delfinului, Buna Vestire, Dobrogeanu Gherea – Mihail Kogălniceanu, Libertății, Antenei, Eroilor, Maior Andrei Grigore, Trandafirilor, Traian, Oițelor, Mircea Vodă, Toamnei, Rezervorului, Podgoriilor, Cicoarei, Pelinului, Alunișului, Razboieni, C. A. Rosetti ).

(sursă info și foto : fb primariatulcea)