Stiri din tulcea

„Stop bullying în școala ta!”, campanie IPJ Tulcea într-un liceu din municipiu

22 octombrie 2021
„Stop bullying în școala ta!”, campanie IPJ Tulcea într-un liceu din municipiu

„Stop bullying în școala ta!”, campanie IPJ Tulcea într-un liceu din municipiu

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul IPJ Tulcea au desfășurat o activitate preventiv-educativă la un liceu din municipiu, pe tema bullying și cyberbullying. Activitatea face parte din campania „Stop bullying în școala ta!”, pe care IPJ Tulcea o desfășoară în unitățile școlare din județ.
Polițiștii au purtat discuții cu elevii, pentru a identifica problemele cu care se confruntă, atât la școală, cât și în timpul liber.
De asemenea, copiii au fost informați despre fenomenul bullying și cyberbullying și formele prin care se manifestă. Totodată, aceștia au fost îndrumați ce comportament să adopte atunci când sunt martori sau chiar victime ale bullying-ului.
Potrivit unui studiu realizat de Asociația Telefonul Copilului 116111 : „7 din 10 elevi spun că au fost victime ale bullying-ului, iar celor mai mulți le este frică să recunoască”.
Copiii trebuie să știe că Asociația Telefonul Copilului este o organizație neguvernamentală, non-profit, care le pune la dispoziție linia telefonică gratuită de asistență în cazul în care sunt abuzați sau au nevoie de consiliere.
Polițiștii au fost bucuroși să constate că, majoritatea elevilor cunoșteau despre fenomenele discutate și chiar știau cum pot să contribuie la stoparea lor.

Constatând că scopul activității a fost atins, polițiștii s-au retras, promițând că vor reveni, iar, pentru a nu uita până la întâlnirea viitoare, le-au lăsat copiilor pliante cuprinzând recomandările și informațiile discutate.
Bullying-ul este un joc pe care-l câștigi ieșind din el!
transmite agent Nanu Ioana-Maria, purtătorul de cuvânt al IPJ Tulcea, într-un comunicat de presă.