Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
iulie 28, 2021

Sirenele ambulanţelor vor suna miercuri, la ora 10,00, în toată ţara, pentru a marca Ziua Naţională a Ambulanţei din România. Astăzi se împlinesc 115 ani de existenţă a Ambulanţei din ţara noastră! Ziua se sărbătorește și la Tulcea!

” Da, sirenele vor suna și la noi! Am pregătit și un tort! La mulți ani pentru toți colegii din Ambulanță! Să fim rezistenți la toate solicitările din județ!”, a declarat pentru Radio Delta managerul SAJ Tulcea, Dr. Ali Kilo Salah Eddin.

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, această zi nu va putea fi sărbătorită public şi la nivel naţional, din cauza continuării stării de alertă şi a pandemiei de COVID-19.

Preşedintele Klaus Iohannis decorează, miercuri seară, la Palatul Cotroceni, medici şi asistenţi medicali.

Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată anual la data de 28 iulie. Este data la care, în 1906, a apărut prima „Salvare” din Bucureşti, din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici.

Societatea de Salvare din Bucureşti, aşa cum se numea la momentul înfiinţării, îşi desfăşura activitatea sub deviza „Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor!”, fiind sub directa îndrumare a profesorului Minovici. Primul echipaj era format din vizitiu şi sergent de oraş, care utilizau o trăsură trasă de cai, având drept sediu o clădire veche situată pe cheiul Dâmboviţei.

(sursa info: agenția Agerpres)

Group 17

Cauta