Stiri din tulcea

Week-end cu instabilitate atmosferică în toată țara

august 5, 2021

Meteorologii au actualizat, în urmă cu puțin timp, avertizările de caniculă și au emis noi atenționări Cod galben și portocaliu pentru vremea rea în aproape toată țara.

Acum județul Tulcea este vizat de o AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN de caniculă.
Potrivit ANI, astăzi, în sudul și sud-estul țării, disconfortul termic va fi ridicat și va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 38 de grade.

Deseară, de la ora 21.00, în județul Tulcea, codul galben de caniculă se transformă în cod galben de furtuni!
Potrivit ANM, fenomene vizate vor fi vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Intervalul de valabilitate va fi: 05 august, ora 21:00 – 06 august, ora 06:00. În intervalul menționat, vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp.

Iar de mâine, toată țara va intra sub o INFORMARE METEOROLOGICĂ, valabilă până sâmbătă dimineață!
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 06 august, ora 10:00 – 07 august, ora 10:00
În intervalul menționat, în estul și sud-estul țării, dar și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele mesaje.

sursa:

Avertizări