Stiri din tulcea

Veste bună: O primă parcare pentru turiști ‘răsare’ la intrarea în oraș

mai 5, 2021

Autoritățile au înțeles, în sfârșit, că numărul mare de turiști sufocă orașul și așa extrem de aglomerat. Prin urmare, peste drum de Dedeman se va amenaja o parcare cu plată pentru turiștii care vin să viziteze  Delta Dunării. Parcarea va avea barieră, supraveghere video și pază.

 

Într-o postare pe o rețea sociala, primarul Ștefan Ilie a scris:

Mini-vacanța de Paște și vremea bună au adus în oraș mulți vizitatori ce au avut ca destinație principală Delta Dunării. Ca în fiecare an, traficul a fost îngreunat de sosirea turiștilor, rătăciți pe străzile orașului în căutarea locurilor de parcare.

Pentru acest sezon, va fi dată în folosință o primă parcare cu abonamente pe termen mediu, destinată cu precădere turiștilor, în zona ,,Dedeman”. Scopul este aerisirea traficului și reducerea presiunii asupra locurilor de parcare din oraș.

Accesul va fi facilitat prin semnalizare rutieră adecvată, iar situația locurilor libere va fi accesibilă online, prin intermediul unei aplicații.

Pentru ca turiștii să fie lipsiți de orice grijă, parcarea va fi dotată cu barieră, pază și supraveghere video, iar pentru facilitarea accesului în oraș, în proximitate vor fi prevăzute stații STP și taxi.

Este prevăzută o taxă modică, reglementată odată cu regulamentul privind regimul parcărilor, care va intra în vigoare în acest an.

Bugetul local prevede investiții pentru parcări în valoare de de 2 milioane de lei. În afară de acest prim proiect, urmează a se realiza alte 3 parcări, dintre care una va fi destinată, de asemenea, turiștilor