Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
august 10, 2021

Un bărbat de 48 de ani, a mers în zona 7 țevi pentru a sărbatori un eveniment alături de 3 prieteni. Din păcate, acesta a intrat în apă și la aproximativ 6 metri de mal a dat de un prag de aproximativ 7 metri adâncime și nu a mai ieșit. Cei care îl însoțeau au intrat pentru a-l găsi și a-l scoate din apă dar, din păcate, nu au reușit așa că au alertat autoritățile care s-au mobilizat într-un timp foarte scurt și au împânzit zona.

În jurul orei 14:45, prin apel la 112, a fost solicitat sprijinul pompierilor întrucât pe Dunăre în apropierea municipiului Tulcea – zona 7 țevi, o persoană de sex masculin este posibil dispărută.

Din informațiile primite de la apelant, se pare că un bărbat de aproximativ 48 de ani, ce se afla la scăldat, a intrat în Dunăre și nu a mai ieșit.

La locul indicat s-au deplasat de urgență 2 ofițeri și 9 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială de transport scafandri, o ambarcațiune de căutare salvare( SAR), o ambarcațiune de aluminiu tip IB5, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță Smurd, precum și o ambulanță tip B2 de la SAJ.

De asemenea, la fața locului au fost prezenți reprezentanți de la Sectorul Poliției de Frontieră Tulcea, cu o ambarcațiune și Poliția Transporturi.

La ora 16:30 persoana a fost găsită în apele fluviului Dunărea, la 30 de metri în aval de locul unde a fost văzut ultima dată și aproximativ 5 metri de mal. Conform procedurii, echipajele medicale au început manevrele de resuscitare.

Din nefericire, bărbatul nu a răspuns favorabil manevrelor de resuscitare, fiind declarat decedat de către medicul SAJ, sosit la fața locului.

Cercetările privind circumstanțele dispariției sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens.

Group 17

Cauta