Stiri din tulcea

Tulcenii sunt invitaţi să adune capace de plastic

martie 23, 2021

Pornind de la un gest util pe care îl putem face cu toţii și anume acela de a reduce cantitatea de deșeuri din plastic, putem să facem și un gest caritabil și anume să participăm la Campania “Împreună pentru Sofia” prin care se ajută un copil în dificultate! Sofia Maria, o minune de fetita de numai 2 anișori lupta din răsputeri cu o boala nemiloasa : LEUCEMIE ACUTA LIMFOBLASTICA TIB B.

Mai exact, Agenţia pentru Protecţia Mediului Tulcea ne îndeamnă azi să reciclăm capace de plastic de la PET-uri (sticle de lapte, iaurt, gel de duș, șampon, balsam, detergent de vase și de rufe, stick-uri de lipici, tuburi de muștar, ketchup, de la borcanele de plastic cu gumă de mestecat sau cu dulciuri sub formă de cremă, de la cutiile de medicamente sau vitamine, capace de la spray-uri sau creme de față și de corp, de la markere și multe altele), de la tot ce seamănă cu plasticul capacelor de la PET și are dimensiuni mici și să le predăm la Agenția pentru Protecția Mediului Tulcea (strada 14 Noiembrie nr. 5) sau la Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării ( Acvariul Tulcea) cu sediul pe strada 14 Noiembrie nr. 1.

Astfel vom participa la campania “Împreună pentru Sofia”.

Motivul pentru care sunt preferate capacele este faptul că raportul volum/greutate (și respectiv preț) este foarte bun și pot fi ușor stocate și transportate față de alte tipuri de materiale reciclabile.

„NU MAI FOLOSI PUBELA PENTRU CAPACELE DIN PLASTIC – RECICLEAZĂ!”