Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
ianuarie 19, 2021

Laurențiu Sarighioleanu obține medalie de aur la prima competiție șahistă din acest an

În perioada 15-17.01.2021, în București a avut loc competiția de șah clasic ”Weekend Șahist Bucureștean” , aflată la ediția 33 , competiție organizată de ACS Comex București cu respectarea tuturor măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19 .
Concursul s-a desfășurat pe parcursul a 7 runde în sistem elvețian , cu timp de gândire de 60 min + 30 sec/ mutare / jucător , fiind omologat de F.R. Șah și Federația Internațională de Șah, la care au participat 94 de sportivi legitimați la cluburile de șah din : București, Galați, Brașov, Constanța , Ploiești, Huși , Brăila , Târgu – Mureș, Arad, Timișoara, Iași, Tărgoviște, Alba Iulia, Bicaz , Râmnicu Vâlcea, Pitești, Baia Mare și Tulcea.
Tulcea a fost reprezentată la această competiție de Sarighioleanu Sebastian Laurențiu ( 16 ani ) și Voloșincu Irina (8 ani) , sportivi ai Clubului de Șah A.C.S. Logic Delta.
La finalul celor 7 runde de șah clasic , Laurențiu Sarighioleanu a reușit să obțină medalia de aur cu 5,5 pct ( Elo < 2000) , într-un turneu extrem de dificil , el învingând pe tabla de șah jucători mult mai experimentați decât el. De remarcat este faptul că Laurențiu a reușit să obtină medalii la toate cele 3 competiiții de seniori la care a participat , demonstrând încă o dată că este un junior extrem de talentat. Ultimile 3 competiții la care a participat Laurențiu au fost următoarele: - Cupa Greșu – locul II – luna octombrie - Cupa Satori Art Slobozia – locul III – luna noiembrie - Cupa Weekend Șahist Bucureștean – locul I - luna ianuarie Prin obținerea acestor performanțe sportive, demonstrăm încă o dată, că oraşul Tulcea are copii talentaţi, ce trebuie doar descoperiţi, îndrumaţi şi pregătiţi spre marea performanţă în sportul minţii – şahul. Felicitări Laurențiu Sarighioleanu pentru rezultatul obținut la această competiție sportivă, Laurențiu fiind elev la Liceul Teoretic Grigore Moisil din Tulcea! Felicitări și Irinei Voloșincu pentru curajul de a debuta, la numai 8 ani , într-o competitie destinată seniorilor, Irina fiind elevă la Școala Gimnazială ”Alexandru Ciucurencu” din Tulcea! Pentru a face performanță în acest sport este nevoie de multă muncă, pasiune, studiu, disciplină și determinare, însă scopul final este unul nobil și merită tot efortul pentru a fi atins.