Deșeurile provenite din construcții, renovări sau demolări pot fi transportate doar de Servicii Publice.

Problema depozitării  a deseurilor din constructii si demolari este una bine cunoscuta, iar depozitarea lor in spațiile destinate deșeurilor menajere, duce deseori la sancțiuni contravenționale.

SC SERVICII PUBLICE SA este singurul operator autorizata pentru colectarea si transportarea deseurilor din constructii si demolari de  pe raza Municipiului Tulcea.

Persoanele care au deseuri provenite din constructii, reamenajari si demolari in mod legal, trebuie sa solicite în scris serviciile de colectarea si transport a “molozului” (beton, ceramica, caramizi, tigle, materiale pe baza de ghips, lemn, sticla, material plastic, metale, materiale de izolatie si altele).

Solicitarea se face fie la sediul societatii SC SERVICII PUBLICE SA, din strada Mahmudiei nr. 17, fie prin e-mail la adresa:office@serviciipublicetulcea.ro sau la numerele de telefon:0240.515.541 / 0747.022.053.

Tariful este de 142.55 lei/tona cu TVA /MC este pentru deseuri de constructii fara amestec de alte deseuri, iar pentru depozitarea in rampa a deseurilor ce nu se pot valorifica Tariful este de 240.07 lei/tona cu TVA/MC pentru deseuri de constructii ce contin si alte amestecuri de deseuri.

In acest timp, Poliția Locala Tulcea, continua acțiunile de identificare a celor care transporta si depoziteaza deseuri în conditii ilegale.

Incalcarea obligatiilor de catre utilizatori, persoanele fizice si juridice, prevazute in Hotararea de consiluiu local nr.158 din 20 august 2020, se constata de Politia Locala si se aplica sanctiuni contraventionale pentru persoanele fizice in cuantum de 1000-1500 lei, iar pentru persoanele juridice in cuantum de 2000-2500 lei.