Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
noiembrie 18, 2021

România nu a reușit să vaccineze anti-COVID nici 45% din populația eligibilă, cu vârsta de peste 12 ani, în condițiile în care la nivel european rata de vaccinare este de circa 61% cu cel puţin o doză şi de 57-58% cu schemă completă, relatează Hotnews.

Pe lângă București, doar trei județe – Cluj, Constanța și Sibiu – au o rată de vaccinare de peste 50%, conform situației transmise HotNews.ro de către autorități.

Acoperire vaccinală în România:
  • 39% populație generală
  • 44,3 % populație eligibila ( 12+)
  • 46,6% populație adulta (18+)

România a depășit miercuri, la aproape 11 luni de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, pragul de 7 milioane de persoane vaccinate cu schema completă, însă procentul este la jumătate față de multe țări europene.

Dacă în luna octombrie ritmul de vaccinare anti-COVID a crescut considerabil, ca urmare a introducerii certificatului verde pentru a merge la magazin, de exemplu, în ultimele două săptămâni ritmul a scăzut din nou. Marți, de exemplu, doar 23.368 de oameni s-au vaccinat cu prima doză, iar miercuri – doar 23.112.
Coodonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiţă, spunea că speră ca până la finalul anului să fie atinsă o rată de vaccinare de măcar 50%.
Cel mai mare procent de vaccinare din populația eligibilă, cu vârsta de peste 12 ani, este în București – 64,43%, în timp ce rata de vaccinare raportat la populația generală este de 56,33%.
Situația transmisă HotNews.ro de către comitetul de coordonare a vaccinării:
După cum se poate observa, județul Tulcea se situează în top 10 județe cu cei mai mulți locuitori vaccinați! Din 169.501 de locuitori eligibili a se vaccina (care au vârsta de peste 12 ani), avem o acoperire vaccinală de 46,25%. Stăm mult mai bine la capitolul vaccinare decât județe precum Suceava, Bacău, Maramureș, Bihor, Dâmbovița sau Argeș.
Sursă info și foto: hotnews.ro
Group 17

Cauta