Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
februarie 16, 2021

În perioada 11-14.02.2021, la Brăila, a avut loc Semifinala Campionatului Național Individual de Șah pentru Seniori, competiție omologată de F.R. Șah și F.I.D.E .

Concursul s-a desfășurat pe parcursul a 7 runde în sistem elvețian , cu timp de gândire de 60 min + 30 sec/ mutare / jucător și la care au participat sportivi legitimați la cluburile de șah din : Galați, Brăila, Constanța , Arad, Otopeni, Buzău , Sinaia, Alba Iulia și Tulcea.

La finalul celor 7 runde de șah clasic , sportivul tulcean , Laurențiu Sarighioleanu, legitimat la clubul de șah A.C.S. Logic Delta , a reușit să încheie competiția fără nicio înfrângere, el ocupâd Locul I în clasamentul general, cu 5,5 pct.
Ca urmare a acestui rezultat Laurențiu s-a calificat în Finala Campionatului Național Individual de Șah pentru Seniori, unde va juca alături de maeștri F.I.D.E.
De remarcat este faptul că, Laurențiu a reușit să obțină medalii la toate competiiții de seniori la care a participat de la sfârșitul anului trecut până în prezent, demonstrând încă o dată că este un junior extrem de talentat.
Ultimele 4 competiții la care a participat Laurențiu au fost următoarele:
– Cupa Greșu – locul II – luna octombrie 2020
– Cupa Satori Art Slobozia – locul III – luna noiembrie 2020
– Cupa Weekend Șahist Bucureștean – locul I – luna ianuarie 2021
– Semifinalele Campionatului Național de Șah pentru Seniori – locul I – februarie 2021
Sarighioleanu Sebastian-Laurențiu, este elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic Grigore Moisil din Tulcea, având un palmares bogat în ,,sportul minții”, deținător a mai multor medalii și trofee la turneele la care a participat.
Încă de la înființarea clubului de șah Logic Delta , Laurențiu, în mod voluntar, și-a dedicat o parte a timpului său liber antrenării sportivilor de la ”grupa de performanță” .
În obtinerea acestor rezultate foarte frumoase un merit deosebit îl are și Maestrul Internațional Serghei Vedmediuc ( R. Moldova), cel care se ocupă de pregătirea lui.
De remarcat și rezultatul Alinei Boureanu, sportivă foarte valoroasă a clubului de șah A.C.S. Logic Delta, care , deși nu s-a calificat în finală , a reușit să obțină locul III la categoria de vârstă 14 ani.
Boureanu Alina , este elevă în clasa a VII -a la Școala Gimnazială ”Alexandru Ciucurencu” din Tulcea, având un palmares bogat în ,,sportul minții”, obținănd numeroase medalii și trofee la campionatele naționale pe echipe dar și la concursurile școlare la care a participat.

Prin obținerea acestor performanțe sportive, demonstrăm încă o dată, că oraşul Tulcea are copii talentaţi, ce trebuie doar descoperiţi, îndrumaţi şi pregătiţi spre marea performanţă în sportul minţii – şahul.

Felicitări lui Laurențiu și Alinei pentru rezultatele frumoase obținute la această competiție sportivă! 👏👏👏

Pentru a face performanță în acest sport este nevoie de multă muncă, pasiune, studiu, disciplină și determinare, însă scopul final este unul nobil și merită tot efortul pentru a fi atins.

Group 17

Cauta