Group 17

Stiri din Tulcea

calendar (1)
august 6, 2021

Stația de Pompieri Babadag a fost solicitată ieri după-amiază să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la o casă în localitatea Casimcea.

8 pompieri s-au deplasat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Primii la fața locului au ajuns pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Casimcea.

Casa ardea violent, însă din fericire nimeni nu se afla în interior.

Pompierii au lichidat incendiul în aproximativ o oră. Flăcările au afectat acoperișul casei, dar și 4 camere ale locuinței.


După lichidarea incendiului, pompierii au constatat că principala cauză de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Ca urmare, la fața locului au fost prezenți și lucrători din cadrul IPJ Tulcea.

Polițiștii au identificat un tânăr în vârstă de 27 de ani din Casimcea, care ar fi dat foc mai multor bunuri, incendiind imobilul în care acesta locuia. Fapta ar fi avut loc pe fondul unor certuri cu familia.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere și au dispus, pe bază de ordonanță, reținerea pentru 24 de ore a tânărului de 27 de ani.

Acesta a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Tulcea, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat Judecătoriei Babadag cu propunere de arestare preventivă, transmite IPJ Tulcea într-un comunicat de presă.