Stiri din tulcea

ȘOC! Tulcea Gaz iese de pe piața de furnizare a gazului natural! Clienții au fost preluați de altă companie!

noiembrie 15, 2021
Explozia prețurilor la gaze face ca mai multe companii de furnizare de gaze din România să renunțe la această activitate, relatează profit.ro.
Printre aceste companii se află și TULCEA GAZ cu peste 15.000 de clienți în municipiul Tulcea!
Potrivit informațiilor profit.ro, Tulcea Gaz a cerut retragerea licenței încă de pe data de 3 noiembrie.
În dată de 3 noiembrie am solicitat ANRE retragerea licenței de furnizare și desemnarea unui furnizor de ultima instanță pentru clienții Tulcea Gaz. Încetarea relației contractuale cu Transgaz este o consecință a acestei solicitări
a precizat Tulcea Gaz pentru Profit.ro. Firma are și un afiș pe ușă la sediul de pe strada Isaccei nr 73 din municipiul Tulcea:
Motivul prezentat de companie a fost creșterea fără precedent a prețurilor pe piața gazelor naturale, comparativ cu anul 2020, care a generat dificultăți majore de asigurare a fluxului de lichidități necesar pentru plata în avans a gazelor contractate pentru sezonul rece 2021-2022, transport, garanții, costuri suplimentare cu echilibrări.
Contravaloarea gazelor naturale ce trebuiau plătite în avans s-a triplat, societatea fiind în imposibilitate de a asigura aceste resurse financiare în perioada imediat următoare. Pentru a evita o întrerupere a furnizării de gaze pentru clienții noștri s-a optat pentru soluția desemnării unui furnizor de ultima instanță
explică Tulcea Gaz pentru profit.ro.
Potrivit companiei, Engie România SA (acționar al Tulcea Gaz cu o participație de 30% – n.r.), a fost stabilită de ANRE să preia, în calitate de furnizor de ultima instanță (FUI), locurile de consum ale clienților finali din portofoliu, începând cu 8 noiembrie.
Nu se știe însă la ce prețuri! Tulcenii care rămân la Engie vor afla de-abia la factura din decembrie costul furnizării gazului de către compania care i-a preluat, potrivit operatorului de la numărul de telefon al Engie.