Stiri din tulcea

Situația școlilor și grădinițelor din județul Tulcea în noul an școlar

septembrie 1, 2021

142 de unități școlare de stat și private își vor deschide porțile pe 13 septembrie în județul Tulcea! 47 în mediul urban și 95 în mediul rural.

Estimativ, din cifrele ISJ Tulcea, 4618 de preșcolari tulceni sunt înscriși în noul an școlar și 24003 de elevi.

Stadiul lucrărilor de igienizare din școli și grădinițe.

Potrivit ISJ Tulcea, unitățile școlare în mare parte au finalizat igienizarea și reparațiile curente în funcție de nevoi, de bugetul alocat sau existent și de momentul alocării sumelor necesare. Acolo unde mai sunt de amenajat săli de clasă, acest lucru se va finaliza până pe 3 septembrie, adică în 2 zile, precizează ISJ Tulcea.

19 școli din județ încă au toalete în curtea școlii!

Din totalul de 142 unități de învățământ, un număr de 19 au toalete exterioare:

 1. ȘCOALA GIMNAZIALA C.A ROSETTI
 2. ȘCOALA PRIMARĂ LETEA – PNDL ( LUCRĂRI NEÎNCEPUTE)
 3. ȘCOALA PRIMARĂ PERIPRAVA
 4. GRĂDINITA CU PROGRAM NORMAL SATU NOU
 5. ȘCOALA GIMNAZIALĂ CHILIA VECHE
 6. GRĂDINITA CU PROGRAM NORMAL’’ NICOLAE BALCESCU’’ NALBANT
 7. ȘCOALA GIMNAZIALĂ JIJILA
 8. ȘCOALA PRIMARĂ GARVĂN
 9. ȘCOALA PRIMARĂ RĂZBOIENI
 10. GRĂDINITA CU PROGRAM NORMAL RACHELU
 11. GRĂDINITA CU PROGRAM NORMAL GORGOVA
 12. ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”IOAN NENIȚESCU PARTIZANI’’
 13. ȘCOALA GIMNAZIALĂ MIHAI BRAVU
 14. ȘCOALA PRIMARĂ SARINASUF – POR( ÎN CURS DE EXECUȚIE)
 15. ȘCOALA GIMNAZIALĂ PARDINA
 16. ȘCOALA GIMNAZIALĂ’’ MAIOR IOAN MURIGESCU’’ SMÎRDAN
 17. GRĂDINITA CU PROGRAM NORMAL LUMINIȚA
 18. ȘCOALA PRIMARĂ SÎMBĂTA NOUĂ
 19. ȘCOALA GIMNAZIALĂ AGIGHIOL- PNDL( 50% LUCRĂRI REALIZATE)

13 școli din județ nu au autorizație sanitară de funcționare!

Din totalul de 142 de unități școlare, 13 sunt neautorizate. Există totodată 328 de corpuri de clădiri aferente unităților de învățământ, din care 16 sunt neautorizate.
Din motive obiective, însă, sunt corpuri ale unor unități de învățământ pentru care nu a putut fi obținută autorizația sanitară de funcționare:
– Letea, Periprava (lipsa apei potabile din localitate)
– Izvoarele, Turda(lucrări de reabilitare în derulare)
– clădirea școlii gimnaziale din cadrul Liceului Teoretic ”Jean Bart” Sulina.

7 unități școlare nu au obținut autorizația de securitate la incendiu!

Pentru cea mai mare parte a unităților de învățământ nu este necesară obținerea autorizației de securitate la incendiu, deoarece clădirile au fost date în folosință anterior legii nr. 307/2006. Există totuși 7 unități de învățământ care nu au obținut autorizație de securitate la incendiu de la ISU Delta Tulcea:

 1. ȘCOALA GIMNAZIALĂ ‘’ALEXANDRU CIUCURENCU’’ TULCEA
 2. GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 2 TULCEA
 3. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 12 TULCEA
 4. ȘCOALA GIMNAZIALĂ ‘’GRIGORE ANTIPA’’ TULCEA GRĂDINIȚA PARTICULARĂ ‘’TIC PITIC’’
 5. ȘCOALA GIMNAZIALĂ BEȘTEPE
 6. ȘCOALA GIMNAZIALĂ JURILOVCA-GRADINITA
 7. ȘCOALA PRIMARĂ VIȘINA

Școlile au depus dosarele cu documentația necesară și așteaptă soluționarea sau formularea recomandărilor în vederea autorizării, precizează Inspectoratul Școlar Județean Tulcea.

Semnal de alarmă! Microbuzele școlare sunt învechite!

La nivelul județului Tulcea, există în stare de funcționare și cu posibilitate de utilizare un număr de 54 de microbuze școlare, în mediul rural și 4 microbuze în mediul urban. Specificăm faptul că, majoritatea microbuzelor școlare au o vechime mai mare de 10 ani, ceea ce înseamnă cheltuieli anuale foarte mari pe reparații. Există șoferi pentru toate mijloacele de transport școlar în uz, angajați ai unităților de învățământ sau ai UAT-urilor.

a anunțat ISJ Tulcea astăzi în fața prefectului Marcel Ivanov, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural.

Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Babadag nu s0a dotat nici cu măști și nici dezinfectanți!

În privința implementării măsurilor de organizare și desfășurare a activității în condiții de securitate epidemiologică pentru prevenirea infecțiilor cu SARS-CoV2, situația la nivelul unităților școlare din județ este următoarea:

 • există stocuri de măști sanitare, dezinfectanți pentru mâini, substanțe biocide prosoape de hârtie pentru cel puțin o lună / pentru trei luni; excepție face Școala Gimnazială ”Constantin Brâncoveanu” Babadag, care nu dispune de măști chirurgicale de protecție și nici de dezinfectanți. Majoritatea unităților de învățământ monitorizate se aprovizionează ritmic, lunar, cu măști chirurgicale, dezinfectanți și substanțe biocide.
 • sunt stabilite circuitele funcționale în toate unitățile de învățământ; unele vor fi refăcute o dată cu finalizarea curățeniei curții/ spațiilor interioare.
 • sunt asigurate condițiilor igienico-sanitare la nivelul grupurilor sanitare; se folosesc atât dispensere de dezinfectant și sau/săpun montate pe perete, cât și alte flacoane dozatoare. Umplerea dispenserelor și distribuirea hârtiei igienice in cabinele de toaletă se va finaliza în apropierea deschiderii anului școlar.

Așadar, din analiza datelor statistice, rezultă că toate școlile dețin stocuri pentru materiale sanitare/măști cel puțin pentru 2 săptămâni de la începerea scolii, urmând ca  școlile să demareze procedurile de achiziții pentru aceste materiale, din bugetul pe care deja îl au alocat din partea primăriilor.

Și nu în ultimul rând, de menționat că școala va începe în județul Tulcea cu 139 de suplinitori, dascăli care au obținut la titularizare note între 5,00 şi 6,99…